Onze najaarscursussen op Reuversweerd, in Velp en in Didam.

2 jul 2024

In het najaar biedt het GRC weer een aantal korte, efficiënte cursussen aan op Kasteel Reuversweerd in Brummen, in Velp en in Didam. Het zijn zeer goed gewaardeerde cursussen van experts. Je krijgt de laatste kennis in de kortst mogelijke tijd. De beste besteding van je kostbare tijd dus. Check de data en schrijf je in.

Korte cursussen op Reuversweerd
De cursussen op Kasteel Reuversweerd in Brummen worden door de deelnemers altijd heel hoog gewaardeerd. Binnen een ochtend of een dag ben je weer helemaal bij op jouw vakgebied. Dit najaar bieden we er vijf aan:

 • Repareren en kleuren van monumentale gevels (26 september 2024)
  Veel monumentale gevels hebben schade of grote kleurverschillen. Maar het juiste beeld herstellen is vaak niet zo simpel. In deze ochtendcursus leer je hoe je (ver)storende schades en kleuren in de gevel aanpakt. En je leert wat wel en niet mogelijk is met behoud van de historische waarde
  n van het gebouw.

 • Isolatie van historische gebouwen (15 oktober 2024)
  Zowel verantwoord als effectief isoleren van een monument is een echte uitdaging. Het aanbrengen van isolatie in dak, gevel en vloer; wat doet dat, bouwfysisch gezien, met het monument? En hoe b
  lijf je dan ook binnen de grenzen van de historische waarden?

 • Opname en herstel van historisch schilderwerk (5 november 2024)
  Hoe herken je schade en/of achterstallig onderhoud bij het (buiten)schilderwerk van historische gebouwen? In deze cursus leer je ook hoe je het herstel aanpakt, met de juiste materialen en werkwijzen.

 • Ontwerp en inpassing van warmte- en ventilatie-installatie bij een monument. (14 november 2024)
  De grote uitdaging is om de warmte- en ventilatie-installatie uit te werken in een systeem dat óók voldoet aan de energetische vraag. In deze cursus leer je hoe je het gevraagde comfort kunt leveren (in winter en zomer) met behoud van de historische
  authenticiteit van het erfgoed.

 • Altijd asbest in een monument! Hoe herken ik dat? (19 november 2024)
  Bij de restauratie en verduurzaming van monumenten kom je (bijna) altijd asbest tegen; vaak veel meer, andere soorten en op andere plaatsen dan verwacht. In deze basiscursus leer je hoe je asbest signaleert, welke soorten er zijn en wat je moet doen als je ook nog onverwacht asbest tegenkomt tijdens de restauratie.

Driedaagse in Didam: Toepassing van installatietechniek bij verduurzaming erfgoed (oktober 2024)
Hoe integreer je installatie- en bouwtechniek bij verduurzaming? Bij monumenten ben je door het verplichte behoud van historische waarden, beperkt in het toepassen van beschikbare technieken. Toch is het heel goed mogelijk een comfortabel en energiezuinig gebouw te realiseren. In deze intensieve driedaagse training van IW Achterhoek Rivierenland en het GRC behandelen we alle bouwkundige, installatie- en elektrotechnische onderwerpen die je daarvoor nodig hebt.

Ééndaagse in Velp: Herstel en verwerking van bladlood bij historische gebouwen (29 november 2024)
Lood wordt al heel lang gebruikt in de bouw; voor dakbedekking, goten en hemelwaterafvoeren, aansluitingen tussen daken en muren en als bekleding van torenspitsen en ornamenten. En in de loop der jaren kan er heel wat mis gaan. In deze cursus leer je hoe je hoe je lood verwerkt en aanbrengt, hoe je problemen oplost en hoe je herstelwerkzaamheden juist uitvoert. Met name interessant en belangrijk voor allround vaklieden van restauratiebedrijven en vaklieden van loodverwerkende dak- en gevelbedrijven.

Wil je zeker zijn van een plek tijdens één van deze populaire cursussen? Meld je direct aan door op de betreffende link te klikken.

Wil je alle cursussen van het Gelders Restauratie Centrum nog eens bekijken? Kijk dan op onze Cursuspagina.

Terug naar overzicht