Opleidingen

Het GRC organiseert, vaak in samenwerking met andere erkende instituten, restauratie-opleidingen van hoog niveau.
De belangrijkste zijn de opleiding Technicus Hout en Restauratie (i.s.m. het Graafschap College), Specialist Restauratie Timmeren en Metselen (i.s.m. het NCE) en de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (i.s.m. de HAN).
Daarnaast ben je voor een Incompany of maatwerk-opleiding bij ons aan het juiste adres.

Bekijk hieronder ons opleidingsaanbod.

Opleiding(en) voor jou

Alleen de beste vakmensen zijn geschikt voor het restauratievak. Daarvoor zijn erkende vakopleidingen nodig om slimme, handige en creatieve geesten voor te bereiden op de toekomst van het restaureren. In deze opleidingen komen zowel oude ambachten als nieuwe technieken aan bod. Denk aan 3D-printen, infrarood scannen en het gebruik van drones. En natuurlijk leer je ook circulair en duurzaam restaureren.

Technicus Hout en Restauratie MBO-3 niveau | bol/bbl
In Gelderland is grote behoefte aan een moderne, brede houtrestauratie-opleiding op MBO-3 niveau. Deze nieuwe opleiding is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker.
Lees verder
Opleidingen
Specialist Restauratie Timmeren/Metselen MBO-4 niveau (i.s.m. NCE)
Wil jij je specialiseren in restauratie timmeren of metselen? En wil je ook als (meewerkend) voorman aan de slag gaan? Volg dan nu de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. Deze opleiding is bedoeld voor allround opgeleide timmerlieden en metselaars die hun vakkennis willen verdiepen. En die bovendien historische gebouwen willen restaureren en toekomstbestendig maken.
Lees verder
Opleidingen
Leergang Herbestemmen en Verduurzamen van Gebouwen
Een kerk ombouwen tot school; een fabriek tot appartementencomplex. Zie jij nieuwe kansen voor oude gebouwen (monumenten maar ook andere karakteristieke of beeldbepalende gebouwen) of vervallen gebieden? Blaas er nieuw leven in en bouw mee aan een duurzaam en karakteristiek Nederland. Iets voor jou? Schrijf je dan in voor de post-hbo-Leergang Herbestemmen en Verduurzamen van Gebouwen. De start is op 21 mei 2024.
Lees verder
Opleidingen
Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER)
Wil jij expert worden in het verduurzamen van monumenten om ons cultureel erfgoed te behouden? Meld je dan aan voor de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) en leer hoe je oude gebouwen energiezuiniger kunt maken. Eigenaren van monumenten en overheden hebben veel behoefte aan deze expertise.
Lees verder
Opleidingen
Incompany of maatwerk-opleidingen en cursussen bij het GRC?
Incompany of maatwerk-opleidingen en cursussen? Bij het GRC bent u aan het goede adres.
Lees verder
Opleidingen
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Lees ze hier