Toepassing van installatietechniek bij verduurzaming erfgoed

Het verduurzamen van monumenten is, door de eis van behoud van historische waarden, behoorlijk ingewikkeld. Toch is het heel goed mogelijk, als je weet wat je doet. Hoe integreer je installatie- en bouwtechniek bij verduurzaming? Dat leer je in deze intensieve driedaagse training. Voor iedereen die werkzaam is in bouwkundige, installatie- en elektrotechnische verduurzaming van monumentale gebouwen. Een training van IW Achterhoek Rivierenland en het Gelders Restauratie Centrum.

Is dit iets voor jou?
Het verduurzamen van Rijks- en gemeentelijke monumenten is belangrijk maar ook ingewikkeld. Installateurs en bouwers zijn bij monumenten, door het verplichte behoud van historische waarden, beperkt in het toepassen van beschikbare technieken. Toch is het heel goed mogelijk een comfortabel en energiezuinig gebouw te realiseren. In deze driedaagse training behandelen we alle bouwkundige, installatie- en elektrotechnische onderwerpen die je daarvoor nodig hebt. Daarnaast is ook communicatie een belangrijk onderdeel.

Wat kun je verwachten?
Een intensieve en praktische, driedaagse training met aandacht voor:

  1. Bouwkundige en installatietechnische aspecten en mogelijkheden van isolatie/ventilatie en verwarming/koeling, die nodig zijn voor een toekomstbestendig monument.
  2. Elektrotechnische aspecten van bijvoorbeeld thuisbatterijen.
  3. Adviesvaardigheden om je opdrachtgever te overtuigen van de beste technische en monumentale mogelijkheden voor het beste resultaat. Deze communicatievaardigheden heb je nodig in de praktijk.
  4. Interdisciplinaire samenwerking voor de beste oplossing voor het gebouw en de opdrachtgever. Samenwerking tussen de verschillende specialisten is van essentieel belang. Alleen zo realiseer je de optimale oplossing voor een duurzaam monument.

Na deze cursus ken je de mogelijkheden, de valkuilen én de oplossingen. Je weet welke elementen belangrijk zijn voor het verduurzamingsontwerp. Je weet hoe je in samenwerking het beste resultaat bereikt en hoe je dat aan de verschillende doelgroepen presenteert.

Voor wie?
Deze training is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met bouwkundige-, installatie- en elektrotechnische verduurzaming van monumentale gebouwen en met name voor installatietechnici en -ontwerpers, elektrotechnici en -ontwerpers, werkvoorbereiders, uitvoerders, uitvoerende directies, adviseurs en zelfstandige vaklieden. Ook voor particuliere eigenaren van monumenten, met voldoende achtergrondkennis, is deze opleiding relevant.

Toelatingseisen
Voor deze cursus heb je minimaal een MBO 3 werk- en denkniveau nodig.

Cursuslocatie en data
De training wordt gegeven bij IW Achterhoek Rivierenland: Bieslook 24, 6942 SG, Didam
Er staan in 2024 twee edities gepland: in juni en in oktober .

Juni 2024:

  1. vrijdag 07 juni van 8:15 uur tot ca. 16:00 uur
  2. vrijdag 21 juni van 8:15 uur tot ca. 16:00 uur
  3. vrijdag 28 juni van 8:15 uur tot ca. 17:00 uur.

Oktober 2024:

  1. vrijdag 04 oktober van 8:15 uur tot ca. 16:00 uur
  2. vrijdag 11 oktober van 8:15 uur tot ca. 16:00 uur
  3. vrijdag 18 oktober van 8:15 uur tot ca. 17:00 uur.

Naast de trainingsdagen ben je thuis nog ongeveer 4 uur bezig met het uitwerken van opdrachten.

Kosten
De kosten van deze training bedragen  € 1185,- exclusief BTW

Aanmelding
Meer informatie/aanmelden klik hier