Opleidingen

Branchediploma Specialist Restauratie Timmeren/Metselen of volledige opleiding op MBO-niveau 4.

INSCHRIJVEN TIMMEREN     INSCHRIJVEN METSELEN

Volledige MBO-4 opleiding of Branchediploma
Is timmeren of metselen je lust en je leven en wil je je kennis van het vak verdiepen? Heb je een diploma all round timmerman of metselaar op MBO-niveau 3 of ,door je ervaring, een gelijkwaardig niveau? Dan kun je je nu specialiseren in de restauratie voor het branchediploma ‘Specialist Restauratie Timmeren of Metselen’. Deze opleiding op MBO-niveau 4 is door het GRC/Graafschap College en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen ontwikkeld en is erkend in de hele restauratiebranche. Jouw opleiding sluit dus perfect aan bij de wensen van restauratiebedrijven. De opleiding gaat voor het eerst van start in augustus 2018. De opleiding is enigszins aangepast en wordt nu dus ook op MBO-niveau 4 als Branchediploma aangeboden. Daar ligt voor het GRC, met haar opdracht tot het aanbieden van praktijkgerichte cursussen en erkende vakopleidingen, zelfs het accent.
Je kunt er ook voor kiezen een volledige MBO-niveau 4 opleiding te volgen. Die bestaat uit het vakgedeelte en een zogenoemd ‘generiek gedeelte’ met vakken als Nederlands, Engels, rekenen en een keuzedeel

Werkgever of ZZP-er?
De opleidingen staan open voor zowel medewerkers met een vast dienstverband als ZZP-ers. Een dienstverband bij een bouwbedrijf is wel wenselijk i.v.m. de mogelijkheid om begeleide praktijkopdrachten te kunnen uitvoeren. Voor ZZP-ers bekijken we, in overleg, hoe de praktijkopdrachten begeleid kunnen worden.

Alvast een kijkje nemen in de lesstof?
Je vindt hier het hoofdstuk Bouwhistorie van de verplichte lesstof. In het vakboek wordt de theorie behandeld en in het werkboek staan de opdrachten, die je maakt om de stof goed te begrijpen.
Vakboek Hoofdstuk Bouwhistorie
Werkboek Hoofdstuk Bouwhistorie

Eens zien wat anderen van de opleiding vinden?
Klik hier voor de korte video.

 

Hieronder staat alle informatie over de opleidingen op een rij.

Arnhem + Doetinchem (Gelders Restauratie Centrum en het Graafschap College)

  • Instroomniveau: allround-timmeren of metselen niveau 3, of gelijkwaardig door werkervaring.
     
  • Branchediploma: Je kunt ervoor kiezen alleen de vaklessen in Arnhem bij het GRC te volgen, op één avond in de week gedurende twee schooljaren. Dan kun je de opleiding afsluiten met een branchediploma van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen. (‘Specialist restauratietimmeren of -metselen niveau 4’)
  • De kosten van de brancheopleiding, voor het cursusjaar 2019/2020, bedragen € 3.750 (excl. BTW). N.B. De kosten van excursies e.d. zijn daarin niet inbegrepen.
  • De volledige MBO-4 opleiding: met het volledige vakkenpakket (d.w.z. inclusief de generieke vakken) kan een MBO-4 diploma worden behaald. De vaklessen worden in Arnhem bij het GRC gegeven. De generieke vakken Nederlands, Engels, rekenen en het keuzedeel worden bij het Graafschap College in Doetinchem gegeven. Je bent dan, gedurende twee schooljaren, twee avonden per week actief.
  • De richtprijs voor zowel de volledige MBO-4 opleiding als de branche-opleiding bedraagt € 3.750,- exclusief BTW. 
  • Bij de volledige MBO-4 opleiding dien je nog rekening te houden met het schoolgeld van circa € 600,- per jaar.

Wilje nog wat meer weten? Neem een kijkje op: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen 

    INSCHRIJVEN TIMMEREN      INSCHRIJVEN METSELEN