Feestelijke diploma-uitreikingen van twee restauratie-opleidingen

12 jul 2024

Begin juli is weer de tijd van de diploma’s, na een jaar hard studeren en werken. Bij ons waren er diploma’s van zowel de NCE-opleiding SRTM als onze eigen THR. Het GRC feliciteert alle kandidaten met hun prestatie; een welverdiend diploma voor een mooie toekomst als restauratie-vakman/vrouw.

Branchediploma’s SRTM in Doorwerth
Vrijdagmiddag 5 juli was het feest in Kasteel Doorwerth. Tien timmer-studenten van de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen (SRTM) kregen in dit prachtige kasteel hun welverdiende NCE-branchediploma. De opleiding wordt door het NCE georganiseerd en in Gelderland bij het GRC uitgevoerd. Opleidingscoördinator Hans Luft en GRC-directeur Jan Gersen mochten de diploma‘s uitreiken. En evenals dit jaar gaat ook een aantal van deze afgestudeerden het komend studiejaar door met het AVO traject van het Graafschap College/GRC. Rekening houdend met de voorkennis van de kandidaat volgt hij/zij algemeen vormende vakken: Nederlands, Rekenen, Engels en Burgerschap. Dat geeft recht op het volledig MBO 4-diploma. Het Graafschap College maakt deze module dus op maat voor de individuele student. Lees hier meer.

Afstuderen Technici Hout & Restauratie in Doetinchem
Dinsdag 9 juli werden ook diploma’s uitgereikt bij Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem. De uitreiking van onze diploma’s voor Technicus Hout & Restauratie (THR) werd gehouden tegelijk met de diploma-uitreiking voor studenten van de ‘Hout en Meubel’-opleiding van het Graafschap College. Dit jaar studeerden er weliswaar maar drie THR-kandidaten af, maar dat waren niet de minsten: Owen Obbink, Tjebbe Huls en Vasileios Tountopoulus. Zij hebben er de afgelopen drie jaar mede voor gezorgd dat de THR een uitstekende naam heeft gekregen. Owen (ook bekend van een aantal foto’s op onze site), heeft een baan bij Aannemersbedrijf Wiggers/Nijenhuis en gaat volgend jaar door voor een MBO 4-diploma ‘Uitvoerder Bouw’ en Tjebbe gaat werken bij bouwbedrijf ten Haken. Vasileios ten slotte, heeft gewerkt bij Geldersch Landschap & Kasteelen, maar gaat waarschijnlijk terug naar zijn vaderland, Griekenland. Roy Jansen, coördinator van de opleiding THR, sprak ze toe en had lovende woorden voor deze uitstekende (ex)studenten. Het werd dan ook een gezellige avond met de studenten, hun familie, vrienden en kennissen.

Terug naar overzicht