Technicus Hout & Restauratie: informatie bij decanen MBO/VO

7 feb 2024

Afgelopen week lagen de flyers van onze restauratie-houtopleiding THR op het bureau bij de Gelderse decanen van het MBO en voortgezet onderwijs. Wij hopen dat zoveel mogelijk creatieve studenten de mogelijkheid krijgen kennis te maken met deze moderne opleiding, die het oude restauratie-ambacht combineert met de moderne tijd.

Technicus Hout & Restauratie
De opleiding (THR) is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker. Hier leer je het échte vakmanschap: restauratie-timmeren in theorie en praktijk. Daar bovenop besteden we veel aandacht aan moderne technieken, duurzaamheid en aanvullende vaardigheden. Wil jij een houtexpert worden, die oude én moderne technieken gebruikt om houtverbindingen en -constructies in monumenten te restaureren? Start dan in het nieuwe schooljaar 2024-2025 met de opleiding Technicus Hout en Restauratie (THR) op MBO-3 niveau. Op deze maatwerkopleiding leer je het oude ambacht van houtbewerken. En dat combineer je met moderne technieken, toegespitst op het restauratievak.

Deze week informatie aan alle Gelderse decanen
Om aandacht te vragen voor het mooie ambacht van de THR-restauratietimmerman/vrouw heeft het GRC flyers verstuurd aan alle Gelderse schooldecanen van het MBO en voortgezet onderwijs. Wij zijn op zoek naar jonge, creatieve mensen die houtexpert willen worden; mensen die mooie monumenten willen restaureren om ze voor de toekomst te behouden en door te geven aan volgende generaties. Die monumenten kunnen eeuwenoude kastelen en landhuizen zijn, maar het gaat ook om gebouwen uit de 20ste eeuw. En we zijn zeker ook op zoek naar vrouwen en meisjes, want steeds meer blijkt dat die ook uitstekende vaklieden kunnen worden; vaklieden waaraan nog steeds grote behoefte is.

Meer weten?
Ben je decaan en heb je de flyers (nog) niet ontvangen ..of ben je student en wil je nu al meer weten?

– download hier de flyer
– check hier de website
– lees hier het verhaal van Lieke Visser
– lees hier het verhaal van Teun Freriks
– scan de QR-code voor nadere informatie en het online aanmeldformulier

..of bel direct met Roy Jansen: 06 363 181 23 of Jan Gersen: 06 106 523 96

Terug naar overzicht