Lekker volle bak bij THR: opleiding Technicus Hout en Restauratie begonnen met 36 studenten

24 sep 2024

De opleiding Technicus Hout en Restauratie (THR) is sinds begin september alweer in volle gang, dit jaar met 36 studenten. Daarmee is het lekker druk in onze werkplaats in Velp. De samenstelling van de groep is heel divers; man, vrouw, jong, oud, theoretisch en praktisch opgeleid, BOL en BBL. En ook dát maakt het een heel waardevolle opleiding als je het echte houtvak wil leren.

THR: de moderne opleiding voor ambachtelijke houtbewerking
Voor wie nog niet weet wat ‘Technicus Hout en Restauratie’ (THR) inhoudt, deze driejarige opleiding is bedoeld voor mannen en vrouwen die creatief met hout willen werken en willen leren hoe ze het ‘oude’ ambacht, de oude (én modernere) houtverbindingen en –constructies, in monumenten kunnen toepassen. Vanuit een gedegen basis van het ‘traditionele’ houtbewerkingsambacht leer je het échte vakmanschap: restauratie-timmeren in theorie en praktijk. Maar ook aan essentiële aanvullende vaardigheden wordt gewerkt; duurzaam en circulair denken en communicatie komen bijvoorbeeld ook aan bod. Het leidt op voor MBO-3 en is een samenwerking met het Graafschap College, de provincie Gelderland en de Gelderse Kennis & Kunde-bedrijven. THR wordt dus heel breed gedragen en gewaardeerd.

De studenten: jong en oud(er), man en vrouw, BOL en BBL
We zijn, met 36 studenten in het vijfde jaar dat we draaien, goed gevuld. De tweede lichting is al afgestudeerd, en aan het werk, of bezig met een vervolgstudie. Roy Jansen, de coördinator van de opleiding is dan ook tevreden. “De studenten zijn heel divers. De oudste is 59 en de jongste is net 18 geworden. Er is onder-instroom uit MBO2/3 en VO en zij-instroom uit verschillende sectoren van de maatschappij. Er zijn zelfs ook studenten uit het bedrijfsleven met een HBO/Universitaire opleiding. Vijf studenten volgen de BBL en de rest volgt de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL). Er zijn ook acht enthousiaste vrouwelijke studenten. Het is dus een heel diverse groep. Maar het mooiste is dat iedereen graag van elkaar leert. Dat maakt het een supermooie groep om op te leiden.” En bedenk je nu dat je je alsnog wil inschrijven? Meld je dan snel aan.

Wil je meer informatie over de opleiding of vóór 1 oktober nog inschrijven voor dit jaar?
https://geldersrestauratiecentrum.nl/opleidingen/technicus-hout-en-restauratie/

Wil je meer weten over de gediplomeerde studenten en hun toekomstplannen?
https://geldersrestauratiecentrum.nl/nieuws/feestelijke-diploma-uitreikingen-van-twee-restauratie-opleidingen/
https://geldersrestauratiecentrum.nl/nieuws/diploma-uitreiking-technicus-hout-restauratie-op-24-oktober-pioniers-nemen-afscheid/

Wil je meer lezen over de motivatie van de studenten?
https://geldersrestauratiecentrum.nl/nieuws/lieke-visser-loopt-stage-bij-botterstichting-elburg/
https://geldersrestauratiecentrum.nl/nieuws/teun-freriks-student-opleiding-technicus-hout-restauratie-met-je-handen-werken-in-de-geschiedenis-van-gebouwd-erfgoed/

Terug naar overzicht