Inloopdag 16 mei voor de opleiding ‘Technicus Hout en Restauratie’

13 apr 2023

 

Heb je interesse in de opleiding Technicus Hout en Restauratie MBO-3 niveau BOL/BBL van het Gelders Restauratie Centrum en het Graafschap College? Kom dan vrijblijvend naar de inloopdag op 16 mei van 10.00 – 17.00 uur. Daar ontdek je of deze opleiding bij jou past. Loop gezellig binnen op:

  • Dinsdag 16 mei 2023 van 10.00 tot 17.00 uur
  • Gelders Restauratie Centrum, Florijnweg 3, Velp (industrieterrein de Beemd)

Kom sfeer proeven
Je krijgt een rondleiding met een bezoek aan de werkplaats. Er zijn docenten aanwezig die persoonlijk met je in gesprek gaan. Zo krijg je een goede indruk van deze restauratie-opleiding en van de sfeer waarin de lessen worden gegeven. De opleiding Technicus Hout en Restauratie is bedoeld voor jongeren die creatief met hout willen werken. En willen leren hoe ze het echte ambacht,  houtverbindingen en -constructies in monumenten kunnen toepassen.

Opleiding in het kort
In opleiding Technicus Hout en Restauratie leer je het echte vakmanschap: restauratie-timmeren in theorie en praktijk. Daarnaast leer je moderne restauratietechnieken en omgaan met nieuwe materialen. Ook komen softskills aan bod zoals communicatie. Deze opleiding is geschikt voor schoolverlaters VO/MBO/HBO en omscholers. Maar ook timmerlieden en productiemedewerkers kunnen de opleiding volgen als specialisatie in het restauratievak.

De opleiding is een ‘maatwerk’ opleiding en kan gevolgd worden in BOL en BBL. De opleiding bestaat uit een mix van theorie en praktijk. Je leert het vak door stage te lopen of te werken bij de Gelderse Kennis en Kunde-bedrijven.

Bekijk de opleiding Technicus Hout en Restauratie

Altijd welkom
Ook buiten de inloopdagen kun je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Roy Jansen via royjansen@geldersrestauratiecentrum.nl, 06 363 181 23. Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op.

Terug naar overzicht
Docent bespreekt de fijne details van het restauratievak.