Wervingscampagne van start van GRC en MWG: ‘Word restauratiespecialist! Dát is pas een mooi vak.’

29 apr 2021

In Gelderland is een groot tekort aan vakmensen. Zo’n 17.000 Gelderse monumenten zijn afhankelijk van vakmanschap. Goed opgeleide restauratiespecialisten zijn keihard nodig om ons culturele erfgoed te behouden voor de toekomst. Daarom starten het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en de Monumentenwacht Gelderland (MWG) samen een wervingscampagne.

Campagne om restauratiespecialisten te werven

Om restauratievakmensen te werven zijn het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en de Monumentenwacht Gelderland (MWG) samen een campagne gestart. Het motto is: ‘Word restauratiespecialist! Dat is pas een mooi vak.’ Handige, creatieve geesten worden uitgedaagd om een restauratieopleiding of cursus te volgen en te kiezen voor het restauratievak. Dit sluit aan bij de ambities van provincie Gelderland: Leve(n)lang Innovatief Gelders Vakmanschap 2.0.

Monumenten restaureren met hoofd, handen en hart

Een erfgoedopleiding is leuk, interessant, uitdagend en biedt baangarantie. Jan Gersen, directeur GRC: “Monumenten restaureren kan alleen met de beste vakmensen. Wij leiden gekwalificeerde handwerklieden op en stomen ze klaar voor het restauratievak.” Op www.iederzijnvak.info staat een gevarieerd aanbod aan praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor studenten, zij-instromers en bouwvakmensen. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring is er voor ambitieuze bouwtalenten een passende oplossing. Ernst van der Grijp, directeur MWG: “Restauratiespecialisten zijn onmisbaar voor gespecialiseerde aannemers en voor eigenaren van monumenten. Alleen gekwalificeerde vakmensen kunnen monumenten onderhouden. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart.”

Kijk op het platform iederzijnvak.info

Op de campagnewebsite zijn inspirerende verhalen te vinden van vakmensen, die veel voldoening halen uit het restauratiewerk, met respect voor monumenten. Maar ook een aantal films over vakmanschap, die een goede impressie geven van het veelzijdige en boeiende restauratievak. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Vraag een persoonlijk adviesgesprek aan via het formulier op http://www.iederzijnvak.info.

Terug naar overzicht