Video-impressie van diploma-uitreiking op buitenplaats Reuversweerd; buitenplaats en erfgoedwerkplaats.

10 jul 2018

De video is een pleidooi voor het behoud van ons erfgoed en voldoende geschoolde vaklieden om dat te restaureren en te onderhouden. DraEs Media maakte er, in opdracht van het GRC, een mooi beeldverhaal van.

Diploma-uitreiking

Op woensdag 4 juli zijn de diploma’s uitgereikt van de laatste opleiding restauratietimmeren en –metselenop MBO-niveau 3 (door GRC en Graafschap College). De plek waar dat gebeurde, Buitenplaats Reuversweerd in Brummen, is bijzonder, niet alleen vanwege de geschiedenis maar ook vanwege de toekomst.

Reuversweerd; buitenplaats en erfgoedwerkplaats

Aan het einde van de tweede wereldoorlog is Reuversweerd verlaten en meer dan 70 jaar niet bewoond geweest. Heel veel originele kenmerken en ernstige oorlogsschade zijn dus nog in het Landhuis te zien. De nieuwe eigenaar, die het in oude luister wil terugbrengen, heeft er ook in toegestemd dat er een erfgoedwerkplaats komt. De kern van die erfgoedwerkplaats is om nieuwe leerlingen, professionals en monumenteneigenaren het restauratieproces te laten zien en ervan te laten leren. Aanschouwelijk en ‘hands on’ zijn hierbij de sleutelwoorden. We hebben nu de unieke kans om hier op Reuversweerd vanaf het begin alle facetten van restauratie en verduurzaming van een rijksmonument te ervaren en er op deze manier veel kennis mee op te doen. Dat is van groot belang voor de toekomst van de restauratiebranche.

Korte video

Om zowel onze opleiding als de erfgoedwerkplaats te promoten en het bijzondere van Reuversweerd te laten zien, maakte DraEs Media een korte video. In iets minder dan drie minuten vertellen staf en leerlingen daarin wat er zo speciaal is aan de opleiding en de erfgoedwerkplaats. Wij laten de video-impressie graag zien en hopen dat die helpt om de prachtige beroepen van restauratie-vaklieden bekender en populairder te maken.

Terug naar overzicht