Themabijeenkomst GRC van het kennisnetwerk D&I in de restauratie: energiemodule in MonumentenMonitor

16 dec 2016

Op 18 januari aanstaande organiseert het ‘Kennisnetwerk Duurzaamheid en Innovatie in de restauratiesector in Gelderland’ een themabijeenkomst over de energiemodule in de MonumentenMonitor.

MonumentenMonitor

De Monitor is een nieuw instrument waarmee, per monument, snel en efficiënt fysieke kenmerken en actuele gegevens over gebruik en staat van onderhoud, in beeld worden gebracht. Het project wordt ondersteund door het Erfgoedlab, dat “een kraamkamer (wil) zijn van nieuwe ideeën en initiatieven die een landelijke impact/uitstraling hebben.”

Energiemodule

De energiemodule in deze monitor geeft inzicht in het energiegebruik van monumenten en hoe  dit zich verhoudt tot een gemiddeld gebruik van een soortgelijk monument. Daarmee kunnen we inzicht verkrijgen in het energieverbruik van bepaalde typen monumenten (bijv. kerken, kastelen, landgoederen, etc.) en hoe het energieverbruik verdeeld is in bijv. gemiddeld gasgebruik en elektriciteit.

Bijeenkomst Kennisnetwerk D&I

Op 18 januari vindt de bijeenkomst plaats op het Gelders Restauratie Centrum (GRC) te Arnhem. Daar zullen bureau Fenicks, OOM advies en de provincie Gelderland toelichting geven op de module. Zij gaan onder andere in op hoe de provincie de module wil inzetten en hoe die te gebruiken is bij het verduurzamen van monumenten. De leden van het netwerk hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Terug naar overzicht