Stan Veldkamp ook derde tijdens de landelijke ‘finals’ van de Skills Heroes

23 mrt 2016

We berichtten al eerder dat Stan Veldkamp derde van Nederland was geworden, maar dat bleek niet terecht. De finale in Hengelo bleek geen landelijke maar een regionale. Maar nu mag het wel, want ook tijdens de echte landelijke finales in de RAI in Amsterdam van 17 tot en met 19 maart, werd hij derde. Dat het een moeilijke wedstrijd was bleek wel uit het feit, dat de winnaar in Hengelo, Rene Sol, nu als vierde eindigde.

De deelnemers kwamen op de 16de al bij elkaar om uitleg te krijgen over de opdracht en de spelregels. Op de 17de tot en met de 19de werkten de mannen aan niet één, maar twee opdrachten. Dat kwam omdat de eerste, het maken van een gebint, een ‘ligger met korbelen en toognagelverbinding’, sneller ging dan verwacht. De laatste ochtend had de jury daarom een zeer moeilijke opdracht bedacht, een hanebalk met drie verschillende verbindingen, waaronder een tandverbinding. Daar zat werkelijk geen enkele rechte hoek in. Zoals verwacht kreeg geen van de deelnemers die opdracht voldoende af; de één had hem wel af, maar met zeer slordige verbindingen, de ander had veel tijd besteed aan het precies uitmeten, waardoor hij bij lange na niet klaar was. Uiteindelijk heeft de jury de beoordelingen van beide opdrachten gecombineerd tot één cijfer. Dat bracht Stan tot de eervolle derde plek.

Net als in Hengelo, volgde een videoteam van het GRC Stan’s verrichtingen. Het beeldverslag zal over ca. 10 dagen beschikbaar zijn. Dat zetten we dan natuurlijk op onze Video/fotopagina. Tot die tijd krijg je een goede indruk van de wedstrijden uit twee galeries met foto’s; één van de Restauratietimmerwedstrijd en één van een aantal andere disciplines. De Skills Heroes finales werden namelijk betwist in 34 vakwedstrijden, waaronder stratenmaken, autotechniek, fietstechniek, patissier, modeontwerper, horeca etc. etc. Zie hier een kort videoverslag van ‘the finals.

Terug naar overzicht