‘Schottenkeet’ op landgoed Reuversweerd begin 2019 klaar voor gebruik erfgoedwerkplaats

7 nov 2018

Onze tijdelijke huisvesting op het landgoed is bijna klaar. Begin 2019 kunnen we van start met de ontvangsten van de erfoedwerkplaats.

Erfgoedwerkplaats krijgt vorm

De erfgoedwerkplaats Reuversweerd te Brummen begint concreet gestalte te krijgen. Op het terrein van het landgoed is inmiddels een zogenoemde  ‘schottenkeet’ geplaatst  en al grotendeels ingericht. Een schottenkeet is een houten gebouw, dat is opgebouwd uit houten schotten. Dankzij deze flexibele constructie zijn gebouwen zeer makkelijk en snel te realiseren. Doordat het stevig is en goed te isoleren, wordt de schottenkeet steeds vaker ingezet voor tijdelijke huisvesting. Over een paar jaar kunnen we deze keet netjes uit elkaar halen en ergens anders weer opbouwen.

Werken in de restauratie laten zien en beleven

Vanaf 2019 gaan in onze keet op het terrein van Reuversweerd ontvangsten en lesprogramma’s van start.  Scholieren, vakmensen en ander geïnteresseerden laten we zo zien en beleven hoe interessant leren en werken in de restauratie is.

Werk aan het dak                                                               

Inmiddels wordt het dak van het landhuis ook al flink onder handen genomen door restauratiebouw-bedrijf Hoffman. Een leerling wordt hierbij volop ingezet!

Kijk hier naar een foto-impressie.

Terug naar overzicht