Samen kom je verder en bereik je meer. Bekijk ons opleidingsaanbod in 2021

13 jan 2021

Eén van de belangrijkste doelen van het Gelders restauratie Centrum (GRC) is het aanbieden van hoogwaardige kennis, opleidingen en cursussen aan (aspirant) vakmensen in onze mooie restauratievakken. Daarom werken we nauw samen met een aantal organisaties in Gelderland en daarbuiten. In 2021 bieden we de volgende opleidingen en cursussen aan.

Opleiding Technicus Hout en Restauratie

De opleiding Technicus Hout en Restauratie (THR)  is bedoeld voor creatieve geesten die het ambachtelijke vak van houtbewerken willen leren en kunnen toepassen in het restauratievak. Het is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker. De studenten van de huidige opleiding, die in kleine groepen werken (COVID-proof), zijn enthousiast. Juist een gedegen basis in het traditionele timmerwerk, aangevuld met nieuwe technieken, creativiteit en duurzaamheid, spreekt enorm aan. Meer informatie vind je hier.
N.BOp maandag 8 februari organiseren we een inloopdag om de opleiding persoonlijk toe te lichten en geïnteresseerden rond te leiden. Kom je ook?
Meld je dan aan bij Roy Jansen: royjansen@geldersrestauratiecentrum.nl, 0636 318 123

Korte cursussen op Reuversweerd

We zullen ook dit voorjaar weer de korte, praktische cursussen ‘Herstelplan van schilderwerk’ en ‘Restauratie en isolatie van een historisch dak’ aanbieden. De eigenaar van het bijzondere landgoed Reuversweerd maakt het mogelijk om, tijdens de restauratie, de theorie aan de praktijk te toetsen. De definitieve data volgen binnenkort. Lees hier meer.

Historisch Groen

De succesvolle GRC-cursussen ‘Stinzenplanten in het historisch groen’ en ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ maken in 2021 deel uit van van een brede, modulaire opleiding van het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE), Hovenier historisch groen. De driejarige opleiding beslaat acht modules, die je ook afzonderlijk kunt volgen. Heb je alle modules succesvol afgerond, dan krijg je het certificaat NCE-branchediploma Hovenier Historisch Groen.
N.B. Heb je eerder ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ gedaan en wil je de volledige opleiding ‘Hovenier historisch groen’ volgen? Volg dan de éénmalige terugkomdag op 13 september. Dan krijg je vrijstelling van de 6-daagse module 1A.

Opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen MBO-4 of branche-opleiding (SRTM).

De opleiding SRTM in Arnhem/Doetinchem is een samenwerking van het Gelders Restauratie Centrum (GRC), het Graafschap College en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). Bij het GRC kun je zowel het branchediploma als de volledige opleiding op MBO-4 niveau volgen. De eerste afgestudeerden hebben hun diploma van de tweejarige opleiding ontvangen. De studenten zijn enthousiast over het programma, waarin ze de meerwaarde van samenwerking met andere disciplines leren zien. Kijk hier voor meer informatie.

Cursussen van het NRC in Arnhem

In samenwerking met het Nationaal Restauratie Centrum (NRC) bieden we in Arnhem in 2021 de volgende cursussen aan:

  • Drie middag-workshops ‘Schadebeelden bij monumenten.’ Onderwerpen zijn 1) schade door isolerende maatregelen, vocht en zout, 2) schade aan natuursteen en ijzerwerk, en 3) schade aan schoorstenen.
  • Duurzame monumentenzorg. Hoe voorkom je schade aan monumenten door duurzaamheidsmaatregelen?
  • Duurzaam restaureren voor vaklieden. Deze driedaagse cursus informeert vaklieden, voorlieden en uitvoerders breed over theorie en praktijk  van duurzaamheid in de monumentenzorg.
Terug naar overzicht