Open dagen voor de opleiding TH&R op 9 februari en 9 maart

24 jan 2022

Op 9 februari en 9 maart houden we, van 10.00 uur tot 15.00 uur, weer inloopdagen voor de opleiding Technicus Hout & Restauratie. Wil je weten of deze opleiding bij je past? Loop gezellig binnen. Klik op de link voor veel meer informatie én de folder. https://iederzijnvak.info/inloopdagen/

Opleiding Technicus Hout & Restauratie bij het Gelders Restauratie Centrum

In Gelderland is grote behoefte aan een moderne, brede houtrestauratie-opleiding op MBO-3 niveau, BOL/BBL. Deze nieuwe opleiding is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker. Gedegen kennis van het houtbewerkings-ambacht is de basis. Daar bovenop besteden we veel aandacht aan moderne technieken, duurzaamheid en aanvullende vaardigheden.

Is dit iets voor jou?

De opleiding is bedoeld voor jongeren die creatief met hout willen werken en willen leren hoe ze het ‘oude’ ambacht, de oude houtverbindingen en –constructies in monumenten, kunnen toepassen. Timmerlieden en productiemedewerkers kunnen de opleiding volgen als specialisatie, om mooie oude gebouwen te restaureren op basis van de oude restauratietechnieken.

Opleiding in het kort

  • In deze opleiding leer je het echte vakmanschap: restauratie-timmeren in theorie en praktijk.
  • Daarnaast leer je moderne technieken zoals CNC, 3D-printen, infraroodscannen en het gebruik van drones en besteden we aandacht aan softskills zoals communicatie, leidinggeven en onderhandelen.
  • Na zes maanden theorie ga je drie dagen per week in de praktijk werken bij de Gelderse Kennis en Kunde-bedrijven.

Wil je meer weten?

Kom dan op 9 februari of 9 maart tussen 10.00 en 15.00 uur naar het Gelders Restauratie Centrum op de Florijnweg 3 in Velp. Loop gezellig binnen. Je krijgt dan een rondleiding met een bezoek aan de werkplaats. Er zijn docenten aanwezig die met je in gesprek gaan, en je mag ze natuurlijk alles vragen. Zo krijg je een goede indruk van deze restauratieopleiding en van de sfeer waarin de lessen worden gegeven. N.B. TH&R is zowel voor studenten uit het voortgezet onderwijs als voor professionals. Vraag de docenten vooral naar de mogelijkheden.

Folder downloaden

Alle informatie die je nodig hebt vind je in deze folder.  Of klik op de link in de inleiding van dit blog.
Zien we je op 9 februari of 9 maart?

Terug naar overzicht