Open avond op 8 maart – met een overzicht van het erfgoedonderwijs – bij het Nationaal Restauratie Centrum in Amersfoort
Bent u werkzaam, of geïnteresseerd, in de erfgoedsector en wilt u meer weten over de mogelijkheden tot bijscholing? Op donderdag 8 maart houden de belangrijkste opleidingsinstituten op het gebied van erfgoed en restauratie een open avond. Kom kijken in het Klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem in Amersfoort.
Goede erfgoedzorg begint bij onderwijs
Ons erfgoed verdient goede zorg. Dat lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Een voorwaarde daarvoor is dat erfgoedprofessionals en vaklieden goed zijn opgeleid in de specifieke zorg voor monumenten. Zij zijn het die dagelijks bezig zijn met:
subsidie- en vergunningverlening,
herbestemming en begeleiding van restauratieprojecten
daadwerkelijk restauratie van het monument
of onderhoud van historisch groen.
Groeiende kansen en beloning
Nederland is gelukkig gezegend met een keur aan erfgoed- en restauratieopleidingen, van MBO tot HBO en WO, inclusief post-bachelors of post-masters specialisaties. Er is keuze uit volledige opleidingen van twee, drie of vier jaar, maar er zijn ook cursussen, praktijktrainingen en masterclasses van enkele dagen. En er is, met de economische groei, een groeiende behoefte aan goed opgeleide erfgoed-professionnals. Dat betekent ook dat de kansen op werk en de beloning zullen groeien. Dus kom kijken in Amersfoort op donderdag 8 maart.
Deelnemende organisaties
De belangrijkste opleidingsinstituten bundelen hun krachten op de open avond. Daar kunt u zich in alle rust oriënteren op de opleidingen van het Nationaal Restauratie Centrum, Hogeschool Utrecht, Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen, ErfgoedAcademie, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Gelders Restauratie Centrum.