Open avond erfgoedopleidingen smaakt naar meer

20 mrt 2018

Er is een dringende behoefte aan restauratie-vaklieden terwijl de aantallen leerlingen teruglopen. Het GRC probeert daar al een hele tijd wat aan te doen. In dat kader namen we ook deel aan de open avond bij het NRC in Amersfoort op 8 maart jongstleden.

Belangrijkste opleidingsinstituten

De belangrijkste opleidingsinstituten op restauratiegebied bundelden op 8 maart hun krachten. Tijdens de open avond Erfgoedopleidingen bij het NRC te Amersfoort heeft ook het GRC haar opleidingsaanbod gepresenteerd. Ook de Erfgoedacademie, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (partner van het GRC bij de leergang Innovatief en Energiebesparend restaureren), het Nationaal Restauratie Centrum en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen brachten daar hun cursussen en opleidingen onder de aandacht.

Het smaakt naar meer

De avond stond in het teken van het verstrekken van informatie en het beantwoorden van vragen. Ongeveer 40 tot 50 geïnteresseerden, zowel met een MBO als HBO achtergrond, kwamen zich er oriënteren. Het was voor het eerst dat het GRC deelnam aan een dergelijke “onderwijsmarkt”. Maar het zal niet de laatste keer zijn, want het smaakt absoluut naar meer. Voor het GRC is dit een belangrijk onderdeel van haar beleid. Het blijft, in Gelderland en daarbuiten, onderzoek doen, activiteiten op verschillende manieren onder de aandacht brengen en aandacht vragen voor de verschillende prachtige restauratievakken.

Terug naar overzicht