Op bezoek bij Kampert Bouw; 12 juni 2019, kennisnetwerkbijeenkomst D&I.

19 jun 2019

Geurt Kampert, eigenaar van Kampert Bouw in Wekerom, was dit keer de gastheer van de zeer geslaagde bijeenkomst van het kennisnetwerk D&I van het GRC en de Monumentenwacht Gelderland.

Simon Stevin Kazerne in Ede

Geurt is een bevlogen en creatieve aannemer, die volop bezig is met het toepassen van duurzame en innoverende technieken in zijn restauratieprojecten. Op het kazerneterrein, ook naamgever van een nieuwe woonwijk, restaureert Kampert Bouw een voormalige paardenstal uit 1904. De nieuwe bestemming daarvan is woonhuis en bakkerij. De toekomstige eigenaren verwelkomden de groep dan ook met zelfgemaakte carrot cake en lekkere koffie. Daarna konden we de steiger op om het project in uitvoering van dichtbij te zien. Geurt gaf een uitgebreide toelichting op de toegepaste technieken, zoals de duurzame installatietechniek, de manier van isoleren en het behoud van de authentieke detaillering.

Veel informatie in Wekerom

Na deze interessante rondleiding ging de groep naar Kampert Bouw in Wekerom. Daar werden de werkzaamheden en recente projecten van het bedrijf toegelicht. Hierbij ontspon zich een levendige discussie over het toepassen van duurzame installatietechnieken bij restauratieprojecten. Tenslotte had Geurt ook nog een aantal duurzame materialen en documentatie uitgestald en waren er deskundigen met hun demonstratiemateriaal aanwezig. Die gaven een toelichting over warmtepompen en LED-buitenverlichting.

Ingredïenten voor een zeer geslaagde bijeenkomst

We kijken terug op een veelzijdige, interessante en leerzame bijeenkomst. De aanwezigen gingen dan ook naar huis met extra kennis over duurzaamheid en innovatie; maar niet nadat ze hadden genoten van soep, een broodje en een drankje, want ook daar had Kampert Bouw voor gezorgd. GRC en MWG danken Geurt dan ook voor zijn gastvrijheid, inzet en enthousiasme. Dat was de solide basis voor een zeer geslaagde bijeenkomst van het kennisnetwerk D&I.

Terug naar overzicht