Nu door iedereen te raadplegen: de ‘Kenniskaarten’ van het Kennisnetwerk D&I

2 jul 2020

Via de digitale Kenniskaarten op de website delen de leden van ons kennisnetwerk Duurzaamheid & Innovatie de maatregelen die ze in hun projecten hebben toegepast. Vanaf nu zijn ze voor iedereen in te zien.

Het kennisnetwerk D&I: kennis vermenigvuldigen door het te delen

In het kennisnetwerk van het GRC en de Monumentenwacht Gelderland komen (Gelderse) professionals samen, die betrokken zijn bij innovatie en duurzaamheid van cultureel erfgoed. Dit netwerk komt regelmatig bijeen om te netwerken en kennis te delen, om elkaar zo te versterken.

Binnenkort extra aandacht voor het Netwerk D&I op onze website

We krijgen regelmatig vragen van bezoekers van onze website waar ze meer informatie kunnen vinden. Binnenkort zullen we aan D&I uitgebreid aandacht kunnen besteden op deze website. We laten, in een apart deel van de site, graag zien wat de leden van het netwerk tot stand gebracht hebben, hoe je daarvan kunt profiteren én hoe je eraan kunt bijdragen.

Kenniskaarten

Een van de instrumenten die we daarvoor gebruiken heet ‘Kenniskaarten’. Op deze digitale kaarten op de website, laten de leden de innovaties en duurzaamheidsmaatregelen zien, die ze bij monumenten hebben toegepast. Zo wordt snel duidelijk wat die maatregel inhoudt, waar hij is toegepast, welke partijen betrokken zijn en welke meerwaarde hij heeft. De kenniskaarten zijn dus een eenvoudig middel om kennis te delen en een overzicht te geven van de ervaring die in ons netwerk aanwezig is.

Kenniskaarten vanaf nu voor iedereen in te zien en zelf aan te maken.

Op de website zijn de Kenniskaarten nu voor iedereen in te zien. Op dit moment hebben we 18 ingevulde kaarten, maar dat aantal willen we graag zien groeien. Ben je lid van het kennisnetwerk D&I en heb je een project, waarin een innovatie of verduurzamingsmaatregel is toegepast, maak het zichtbaar via een Kenniskaart.
Dat kan via de website van het GRC. Op de Homepage staat, bovenaan rechts, de button ’Kenniskaarten’. In het dropdown-menu staat de button ‘Kenniskaart maken’. Wilt je de bestaande kenniskaarten inzien, klik dan op de knop ‘inzien’: https://www.geldersrestauratiecentrum.nl/overzicht-kenniskaarten

Heb je vragen of opmerkingen over de Kenniskaarten? Laat het ons weten via: info@mvgduurzaamperspectief.nl

Doe je mee? Het zal ons allemaal sterker en succesvoller maken.

Terug naar overzicht