Nieuwe huisstijl voor het Gelders Restauratie Centrum

25 jan 2022

Een nieuw jaar, een nieuw pand in Velp en een nieuwe huisstijl. Daarmee zetten we het GRC mooi op de kaart en maken we onze activiteiten goed zichtbaar. Het werven van studenten voor onze restauratieopleidingen heeft de hoogste prioriteit. Een inspirerende leeromgeving en een frisse uitstraling helpen daarbij.

Nieuw Logo

Sinds de oprichting van het Gelders Restauratie Centrum in 2012 gebruikten we het logo, dat bestond uit de letters G, R en C in de vorm van een ‘kubus’ in de Gelderse kleuren. Dat was na 10 jaar echt aan vernieuwing toe. We staan als organisatie midden in het restauratievak en daar hoort een directe, stoere en dynamische huisstijl bij. De basiskleur is zwart, in combinatie met geel en blauw. Die verwijzen naar de Gelderse vlag. Naast het logo bestaat de huisstijl uit driehoeken, die als stijlelementen worden ingezet.

Symboliek

Het ‘basis’ logo bestaat uit de woorden Gelders Restauratie Centrum omgeven door een simpele lijn. Het is geïnspireerd op een ‘metselverband’ van bakstenen, als verwijzing naar de restauratiesector. De driehoeken zijn geïnspireerd op het bekende emaille-bordje dat je aan de voorgevel van monumenten ziet. Dat is een schildje van witte en blauwe driehoeken. In de komende tijd voeren we de nieuwe huisstijl geleidelijk in op de website, op social media, in drukwerk en in de ‘signing’ en het kleurgebruik in en aan ons pand aan de Florijnweg 3 in Velp.

Terug naar overzicht