Nieuwe data bekend voor populaire groencursussen in 2020: ‘Historische tuinen en parken’ en ‘Stinzenplanten’.

11 dec 2019

We hebben 2019 nog niet uitgezwaaid, maar de data van twee van de drie cursussen, op het gebied van groen erfgoed, zijn al bekend. De belangstelling voor het historisch groen groeit de laatste tijd snel.

Historische tuinen en parken in theorie en praktijk: vier bijeenkomsten vanaf 16 september 2020

Voor iedereen die werkt, of wil werken, in voorbereiding en uitvoering van onderhoud aan, en herstel van, historisch groen. Deze vierdaagse cursus heeft in korte tijd naam gemaakt door de kwaliteit, de gedegen theorie en praktische opdrachten op aansprekende locaties. Hier leert u hoe je als hovenier of tuinbaas op juiste wijze werkt met historische tuinen en parken. En je leert hoe je daarin onderbouwde keuzes kunt maken. We zijn in 2020 toe aan de zesde cursus.
Wilt u meer weten van de mooi locaties en hoe de vijfde cursus werd beoordeeld? Kijk hier op onze nieuwspagina.
Wilt meer weten van het programma, de kosten en de aanmeldingsprocedure? Die informatie vindt u hier.

Stinzenplanten: 9 en (bij voldoende belangstelling) 16 april 2020

Op veel landgoederen en buitenplaatsen wordt het voorjaar ingeluid door de rijke bloei van de ‘stinzenflora’. Tegenwoordig bedoelen we daarmee vooral bol-, knol- en wortelgewassen die vanaf de 16de eeuw zijn (en worden) aangeplant op buitenplaatsen, kastelen, oude boerenhoeven, pastorietuinen en aanverwante omgevingen. Ze worden beschouwd als een cultuur-historisch onderdeel van de Nederlandse flora.
De eendaagse cursus voor professionals staat gepland op donderdag 9 april. Bij voldoende belangstelling wordt een volgende cursus gepland op 16 april. Plaats van handeling is het prachtige Kasteel Hackfort te Vorden, waar u na een combinatie van inleidingen en praktijkopdrachten, weer helemaal bij bent op het gebied van stinzenplanten. Trudy Woerdeman en Ruurd van Donkelaar zijn uw docenten. Wilt u meer weten?  Op onze website vindt u meer informatie en het aanmeldingsformulier.

Terug naar overzicht