Nieuwe cursussen erfgoedwerkplaats Reuversweerd voor de drukbezette restauratieprofessional. In een ochtend of dag ben je weer helemaal bij.

9 okt 2020

Drie korte, efficiënte cursussen voor de drukbezette restauratieprofessional; 1) isolatie van daken, 2) herstelplan voor schilderwerk of 3) oplossingen voor optrekkend vocht in monumenten. In een ochtend of een dag ben je weer helemaal bij. En voor de kosten hoef je het niet te laten. Maar wees er snel bij, want vanwege Corona is het aantal deelnemers beperkt tot acht per cursus. De data zijn 5 en 19 november en 3 december.

Reuversweerd

‘Kasteel’ Reuversweerd in Brummen is een bijzonder landhuis, dat meer dan 70 jaar heeft leeggestaan. Ondanks de enorme schade door oorlog en verwaarlozing heeft het prachtige landhuis nog steeds een rijk interieur. Er zijn fraai gedecoreerde stucplafonds, marmeren schouwen, parketvloeren, luxe behang uit de bouwperiode, lambriseringen en muurlijsten. Bijzonder zijn ook de houten schuifluiken voor de hoge ramen, die een fantastisch uitzicht bieden over het IJssellandschap en de Veluwezoom. De nieuwe eigenaar wil het kasteel en het omliggend park zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat restaureren.  

Erfgoedwerkplaats voor kennis en ervaring

Op het landgoed heeft het GRC haar erfgoedwerkplaats ingericht. Sinds 2017 werkt de aannemer aan de restauratie van de verschillende gebouwen, waaronder het prachtige landhuis en de  boerderij. De nieuwe eigenaar geeft ons hier de ruimte om, met verschillende partners, kennisactiviteiten te verzorgen. Op het terrein hebben we een ruime schottenkeet neergezet voor de theoretische delen van de kennisactiviteiten. Daarnaast mogen we veelvuldig gebruik maken van de bouwplaats zelf om de praktijk van de ‘restauratie in uitvoering’ te laten zien. Hier kunnen professionals namelijk heel efficiënt en gericht kennis opdoen en de laatste ontwikkelingen praktisch ervaren.

Drie korte, efficiënte cursussen voor restauratie-vakmensen

Voor de drukbezette restauratieprofessionals staan ook dit najaar weer drie cursussen op het programma. Die bieden de meest tijdsefficiënte manier voor professionals om weer helemaal bij te zijn.

  1. Donderdagochtend 10 december: Restauratie en isolatie van een historisch dak. (€ 145,- ex BTW)
  2. Donderdag 19 november 2020 (hele dag): Diagnose en herstel bij optrekkend vocht in historische gebouwen. (€ 290,- ex BTW)
  3. Donderdagochtend 3 december 2020: Opname en herstelplan van schilderwerk bij restauratie van historische gebouwen. (€ 145,- ex BTW)

Reserveer snel, want in verband met Corona kunnen er maximaal 8 deelnemers per cursus deelnemen.

Nog meer informatie bij Jos Nij Bijvank, 06-20407317

Terug naar overzicht