Marianne Zwagerman tijdens Straight Line Business School: “Praktisch opgeleid is niet lager opgeleid.”

30 mei 2018

Marianne Zwagerman is innovatiestrateeg, dagvoorzitter, schrijver, columnist, mediacriticus en meer. Haar specialisaties zijn innovatie, de (publieke) omroep, kranten, journalistiek, internet en sociale media.
In haar laatste boek, ‘Kluitjesvolk’,  beschrijft ze hoe Nederland “een aangeharkt rubberentegelparadijs werd, waarin ambachtsmensen op een zijspoor zijn gezet door arrogante academici, betuttelaars en regeltjesbedenkers. De macht moet terug naar ambachtsmensen”  is haar pleidooi.  “Mensen die we NOOIT MEER laagopgeleid mogen noemen, want dat ZIJN ze niet. Ze zijn praktisch opgeleid; dat is niet minder dan theoretisch opgeleid.” In haar lezingen, zoals hieronder bij de Straight Line Business School praat zij daar graag en stellig over.

Hoewel we het zeker niet eens zijn met alles wat Marianne schrijft en zegt, is dit ons uit het hart gegrepen. Het Gelders Restauratie Centrum vindt het onbegrijpelijk, dat we bijv.  restauratietimmerlieden, die ongelooflijk veel kennis hebben, en daarnaast ook met hun handen heel bekwaam is,  met een lampje moeten zoeken, met name omdat de kennis over/waardering voor deze prachtige beroepen in de maatschappij achterblijft omdat het ‘handenarbeid’ heet.

Terug naar overzicht
wayenstein