Kom naar de interactieve expositie in de Eusebiuskerk vanaf zaterdag 18 juli

14 jul 2020

Vanaf zaterdag 18 juli start, in opdracht van het GRC en gesteund door de Eusebius en de provincie Gelderland, een coole, interactieve expositie over het restauratievak in de Eusebiuskerk in Arnhem. Met name jongeren kunnen van alles ontdekken en zelf doen. De Pers is van harte welkom op de opening van de expositie ‘Ieder zijn vak’ op vrijdag 17 juli om 15.00 uur in de Eusebiuskapel.

Interactieve expositie en activiteiten

Vanaf zaterdag 18 juli kunnen bezoekers kennismaken met het mooie restauratievak in de Eusebiuskerk in Arnhem. Met name kinderen en jongeren kunnen tijdens de tentoonstelling ‘Ieder zijn vak’ allerlei coole activiteiten doen. Die workshops beginnen al op vrijdag 17 juli. De kern van de expositie is een interactieve werkbank, maar je kunt nog veel meer doen; onder andere boogstapelen, timmeren en leidekken kun je zelf proberen. En, helemaal modern, volg een demonstratie 3D-printen. De expositie laat zien hoe leuk het restauratievak is. De Eusebiuskerk wordt al een tijdje uitgebreid gerestaureerd, dus is het de perfecte plek om dat te laten zien. De workshops zijn op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 16.00 uur te volgen onder begeleiding van Charlotte Ponjee op de volgende data: 17, 18, 21, 24, 25, 31 juli en 1, 7, 8, 14, 15 en 22 augustus.
Jan Gersen, directeur Gelders Restauratie Centrum, zegt over de expositie: “De restauratiesector schreeuwt om goed opgeleide vakmensen. Daarom willen we jongeren zo vroeg mogelijk interesseren voor het restauratievak. Deze rondreizende expositie laat zien hoe leuk het restauratiewerk is. We laten het de jongeren zelf ontdekken. We laten ze zien dat het restauratievak van nu een uitdagende combinatie is van technische innovatie en oude ambachten.” Dus kom kijken, doen en leren vanaf zaterdag 18 juli. Want restaureren is tegenwoordig helemaal niet saai en stoffig, maar juist behoorlijk high tech.

Kijk voor meer informatie, op: https://www.iederzijnvak.info/expositie

Uitnodiging voor de Pers voor vrijdag 17 juli

De Pers is van harte welkom op de opening van de expositie ‘Ieder zijn vak’ op vrijdag 17 juli om 15.00 uur in de Eusebiuskapel van de Eusebiuskerk (Kerkplein 1 in Arnhem). Dan worden ook de nieuwe glazen deuren, met belettering, aan de hoofdentree officieel in gebruik genomen. De complete tekst van het persbericht vindt u hier.

Actuele achtergrondinformatie over de restauratie van de Eusebiuskerk in Arnhem
Trouw besteedde op vrijdag 14 juli uitgebreid aandacht aan de restauratie van de Eusebiuskerk, de kosten én de noodzaak daarvan: https://www.trouw.nl/religie-filosofie/de-eusebius-restaureren-is-schreeuwend-duur-maar-dan-heb-je-ook-wat~b06575f9/

Terug naar overzicht