Kom kijken en meepraten over de toekomst van het restauratievak op 8 en 15 maart.

6 mrt 2018

De economie trekt snel aan en aannemers en ontwikkelaars weten niet hoe snel ze hun verbouw- en restauratieplannen uit de kast moeten trekken. En toch gaat het niet goed met de restauratievakken. Hieronder daarom aandacht voor twee uitnodigingen; een minisymposium in de Eusebiuskerk in Arnhem op 15 maart en de open avond van de restauratie-opleidingen in Amersfoort op 8 maart.

Extra aandacht voor restauratie-ambachten

Er is een schreeuwende behoefte aan bijvoorbeeld timmerlieden, schilders en metselaars met sjoege van traditionele technieken, maar de aanmeldingen voor de opleidingen blijven achter. Het gevolg is dat er steeds vaker niet goed opgeleide ambachtslieden op gespecialiseerde klussen werken. Het GRC besteedt er al jaren aandacht aan. Binnenkort komen we met de uitkomsten van een onderzoek dat we hierover hebben laten uitvoeren. En op 8 en 15 maart vinden twee evenementen plaats waarvoor we graag nogmaals aandacht vragen.

Welke opleiding past het beste bij mij of mijn mensen? Open avond op 8 maart.

In Amersfoort vindt op donderdag 8 maart een open avond plaats waar de belangrijkste opleidingen zich presenteren. Goede erfgoedzorg begint bij onderwijs. Gelukkig hebben we in Nederland een keur aan opleidingen op verschillende niveau’s. Een groot aantal opleiders heeft nu de handen ineengeslagen en presenteert zich vanaf 18.00 uur in het Klooster Onze Lieve Vrouw ter Eem in Amersfoort.

Ga in Arnhem op 15 maart luisteren en meepraten over de toekomst van de prachtige restauratie-ambachten.
Hoe zorgen we ervoor, dat het restauratievak weer interessant wordt en weer toekomst krijgt? En hoe kunnen we aan de vervangingsvraag beantwoorden en innovatie stimuleren? Dat zijn de vragen waarop we in de prachtige Eusebiuskerk een antwoord hopen te vinden. Op 15 maart ben je vanaf 13.00 uur welkom voor een bijeenkomst met experts die hierover hun laten schijnen. Daaronder een directeur van een aannemingsbedrijf, een senior-adviseur van het Rijksvastgoedbedrijf en een directeur van een grote opleider. Het symposium wordt geopend door emeritus hoogleraar Herman Pleij.

Terug naar overzicht