Het GRC verhuist naar Velp

8 sep 2021

Per 1 september heeft Jan Gersen, directeur van het GRC, de sleutels gekregen van een mooi, modern kantoor met bedrijfshal, op een klein bedrijvenpark in Velp. Het gebouw biedt alle ruimte en voorzieningen die we nodig hebben voor de opleidingen, cursussen en bijeenkomsten in een veranderende en steeds meer digitale wereld. Er moet nog wel het nodige worden aangepast, maar daaraan wordt hard gewerkt.

Florijnweg 3 in Velp

Ons nieuwe kantoor en werkplaats bieden, met 900 m2, meer dan twee maal de ruimte die we op Arnhems Buiten hadden. Het gebouw is uitstekend geïsoleerd (energielabel A) en kan goed worden aangepast aan onze specifieke wensen. Dat bleek een van de problemen die we op de beoogde locatie in Industriepark Kleefse Waard tegenkwamen. Omdat tevens onze beoogde partner daar, de Monumentenwacht Gelderland, zich helaas maar begrijpelijk, nog niet kon vastleggen op de Kleefse Waard, bleek de Florijnweg 3 op het kleine bedrijventerrein ‘De Beemd’ een heel goed alternatief. De route vindt u hier: https://www.google.com/maps/place/Florijnweg+3/@51.983362,5.9886372,18z/data=!4m6!3m5!1s0x47c7a397aabaa423:0xb81a799845654cff!4b1!8m2!3d51.9834877!4d5.9891382

Verbouw door Dijkman Bouw

De aanpassingen zullen worden gedaan door Dijkman Bouw, een middelgroot familiebedrijf dat zich de afgelopen 20 jaar steeds meer heeft toegelegd op restauratiebouw. Jos Dijkman is tevens lid van ons netwerk Innovatie en Duurzaamheid. Een deel van onze studenten zal onder zijn leiding deelnemen aan, en leren van, deze verbouwing. We streven in het interieur naar dezelfde inspirerende  ‘look and feel’  van het gebouw op Arnhems Buiten. Maar gelukkig zullen de voorzieningen (w.o. glasvezel) helemaal voorbereid zijn op  de toekomst. Het gebouw biedt dan alle ruimte en voorzieningen, die we nodig hebben voor de opleidingen, cursussen en bijeenkomsten in een veranderende en steeds meer digitale wereld.

Ruimte en bereikbaarheid

Per 1 november, hopelijk eerder, zullen we ons nieuwe pand kunnen betrekken. De Florijnweg ligt mooi centraal en is ook uitstekend bereikbaar met fiets, scooter en openbaar vervoer. En we zullen de ruimte nodig hebben, want het gaat goed met de inschrijvingen voor zowel de cursussen als de opleiding Technicus Hout & Restauratie (MBO 3) en de opleiding Specialist Restauratie Timmer en -Metselen (MBO4) die we in samenwerking met het NCE organiseren. We zullen ons gebouw dus zo snel mogelijk betrekken om alles onder eigen dak te kunnen doen. Over de datum voor de officiële opening houden we u op de hoogte.

Terug naar overzicht