Het GRC verhuist deze zomer

29 jun 2018

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar deze zomer is het dan zover; het GRC gaat verhuizen naar Arnhems Buiten.

Herontwikkeling kamp Koningsweg Noord

Sinds de oprichting is het GRC gehuisvest geweest op kamp Koningsweg Noord in Schaarsbergen. Van meet af aan was wel duidelijk dat het om een tijdelijke huisvesting zou gaan, omdat dit terrein zou worden herontwikkeld. Nu is het dan zover; het gebouw van het GRC wordt dit jaar, in verband met deze herontwikkeling,  gesloopt. En dat betekent dus dat we gaan verhuizen.

GRC en MWG samen

Reeds geruime tijd zijn het GRC en de stichting Monumentenwacht Gelderland (MWG) op zoek naar een geschikte locatie om gezamenlijk gehuisvest te worden. De organisaties hebben veel raakvlakken en nauwe contacten met de restauratiebouwbedrijven, overheid en onderwijsinstellingen. Gezamenlijke huisvesting maakt het mogelijk die samenwerking te intensiveren en nieuwe ambities na te streven. GRC en MWG hebben hiervoor een geschikte locatie op het oog. Hierover worden gesprekken gevoerd met de eigenaar en de provincie om de plannen en de financiering rond te krijgen.

Verhuizing naar Arnhems Buiten

Omdat het GRC deze zomer het huidige gebouw moet verlaten, en de onderhandelingen over het beoogde gebouw nog lopen, verhuist het GRC in juli/augustus naar een bedrijfspand op wat nu Arnhems Buiten heet, het voormalige KEMA terrein.

Het adres is: Bedrijfspand B08, Utrechtseweg 310, 6812 AR Arnhem

Wij hopen u vanaf september op onze nieuwe locatie te mogen verwelkomen! En natuurlijk houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Terug naar overzicht
Gebouw B06 Arnhems Buiten