Het GRC en Corona sinds 24 juni 2020.

24 jun 2020

Minister-president Rutte en minister De Jonge hebben in de persconferentie van 24 juni een groot aantal versoepelingen aangekondigd. Natuurlijk houden we de Corona-maatregelen die voor ons gelden goed in de gaten en zorgen we ervoor, dat we er netjes aan voldoen, in ons aller belang. Gelukkig gaan onze opleidingen en cursussen, met enige aanpassing, weer door. 

De drie belangrijkste algemene regels die blijven gelden voor mensen vanaf 18 jaar:

 1. Houd 1,5 meter afstand.
 2. Als dat niet kan, draag dan een mondkapje
 3. Als je je ziek voelt, blijf dan thuis

Met inachtneming van die regels, geldt tot nader order voor het GRC het volgende:

 1. De lessen van de opleiding Specialist Restauratietimmeren en -metselen op niveau 4 (i.s.m. het Graafschap College) zijn weer gestart. We draaien een dubbel programma om de achterstand in te lopen en ervoor te zorgen dat de 11 examenkandidaten nog voor de zomervakantie kunnen afronden. In oktober vindt de diploma-uitreiking plaats. De lessen worden voor een deel (digitaal) via Microsoft TEAMS gegeven.
 2. Door het in acht nemen van de Corona-maatregelen hebben alle studenten de werkzaamheden voor hun stagebedrijven kunnen voortzetten. Zij liepen daarin geen vertraging op.
 3. Wij deden een informatieronde onder 34 restauratiebedrijven, om te inventariseren hoe het, naar aanleiding van Corona, staat met de scholingsbehoeften. Bent u niet benaderd maar constateert u wel een extra scholingsbehoefte, neem contact met ons op. Wij zijn graag bereid met u te kijken hoe we daar een oplossing voor kunnen vinden.
 4. We zijn druk bezig met het aanpassen van ons ‘Bedrijfsgebouw 06’ op Arnhems Buiten en het inrichten van de werkplaats met een aantal machines. Zo is ons gebouw beter geschikt voor het lesgeven en de praktijklessen op 1,5 meter.
 5. Voor de onderwijsactiviteiten die later in het jaar plaatsvinden maken we ruim van tevoren bekend welke maatregelen dan zullen gelden:
  1. De Leergang innovatief en energiebesparend restaureren van gebouwd erfgoed (LIER), i.s.m. de HAN, gaat in ieder geval door en start op 29 oktober.
  2. Ook de cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ gaat door vanaf 16 september.
  3. Voor de korte cursussen die we samen met het NRC en NCE organiseren sluiten we aan bij hun praktijk. Ons gebouw is er in ieder geval klaar voor.
  4. De opleiding Hout & Restauratietechniek MBO-3 gaat door, met inachtneming van de dan geldende regels. Het aantal plaatsen voor deze vooruitstrevende opleiding is beperkt. Op 8 juli houden we, van 16.00 uur tot 17.00 uur een ‘preview’ voor belangstellenden. Dit open huis vindt plaats in ons pand op Arnhems Buiten. Daarvoor moet je je wel van tevoren aanmelden. Zie Facebook voor nadere informatie.

 

Zie hier informatiepagina van de Rijksoverheid over de huidige maatregelen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven

Terug naar overzicht