Het gaat goed met de opleiding Technicus Hout & Restauratie (THR); je kunt je nog aanmelden voor januari 2022.

4 okt 2021

Het gaat zelfs uitstekend met de nieuwe opleiding THR van het GRC. Op 23 augustus zijn acht nieuwe studenten gestart en samen met de zes tweedejaars zijn er dus nu 14 man/vrouw druk bezig met de mooiste restauratie-timmeropleiding van Gelderland. Heb je interesse? In januari 2022 kun jij ook al aan de slag.

THR

De opleiding Technicus Hout & Restauratie bereidt slimme, creatieve houtspecialisten goed voor op de toekomst van het restaureren. Vanuit een gedegen basis van traditioneel restauratie-timmerwerk komen ook de nieuwe technieken en materialen aan bod, evenals circulair en duurzaam denken in de restauratiebouw. Je leert dus ook over technieken als CNC, 3D-printen, infrarood-scannen en het gebruik van drones. Als sluitstuk behandelen we zgn. ‘Soft skills’. Dat zijn vaardigheden als communicatie, leiding geven en onderhandelen. En hoewel ze ‘soft’ genoemd worden, zijn ze heel belangrijk in de moderne restauratiepraktijk. Je wordt dus niet alleen een gedegen vakman/vrouw, maar ook op de (digitale) toekomst voorbereid.
Kijk hier voor meer informatie over Technicus Hout & Restauratie: https://www.geldersrestauratiecentrum.nl/opleiding/technicus-hout-en-restauratie-mbo-3-bolbbl

14 studenten in het nieuwe schooljaar

Naast de zes die in augustus aan hun tweede jaar begonnen, zijn er acht nieuwe studenten aan de slag gegaan. Dat zijn schoolverlaters en zij-instromers van 17 t/m 51 jaar. Het is namelijk mogelijk deze opleiding als BOL of als BBL te volgen. Ook meisjes/vrouwen zijn van harte uitgenodigd zich aan te melden. Wij leiden op tot MBO-3 restauratietimmerlieden, die écht weten wat moderne restauratie inhoudt.

Nieuwe docenten

Om de studenten optimaal te kunnen begeleiden hebben we twee nieuwe parttime docenten kunnen aantrekken. Het zijn René Vriezen en André Verhoeven, allebei mannen die je niets meer hoeft te vertellen over hun vak. René heeft meer dan 30 jaar ervaring bij één van de bekende Gelderse restauratie-bouwbedrijven, Hoffman Beltrum, en elf jaar ervaring als gastdocent bij het Graafschap College (GC). André werkt als seniordocent bij het GC en neemt meubel- en interieurbouw voor zijn rekening. Inclusief de bouwervaring van opleidingscoördinator Roy Verhoeven bestrijken zij dus het hele scala van deze opleiding; bouw, restauratie en meubel/interieurbouw.

Meld je nu aan voor januari 2022

Heb je interesse in deze mooie opleiding? Wil je graag met je handen, je hoofd én je hart aan de slag om de meer dan 17.000 Gelderse monumenten te restaureren, meld je dan aan bij het Graafschap College. Je kunt in januari volgend jaar al instromen. Meld je hier aan: https://graafschapcollege.nl/profielen/technicus-hout-en-restauratie/

Oproep voor stageplekken

De studenten lopen tijdens de opleiding stage bij een van de Kennis & Kunde-bedrijven van Gelderland. Wegens de grote hoeveelheden werk in de Gelderse restauratiesector voorzien we echter een tekort aan stageplekken, simpelweg omdat het werktijd kost om een stagiair te begeleiden. We roepen daarom alle degelijke restauratie-bouwbedrijven op zich aan te melden voor stageplekken. Niet alleen krijg je zo een supergemotiveerde stagiair, die de handen uit de mouwen steekt, maar je leert misschien je toekomstige werknemers wel kennen. En dat is nooit weg in een tijd dat het tekort aan vaklieden alleen maar groter wordt.

Bel voor meer informatie met Roy Jansen: 06-36318123

Terug naar overzicht