Helpdesk Corona, Bouw & Techniek nu actief. ‘Samen veilig doorwerken’

8 jun 2020

Dat de bouw hinder ondervindt van de maatregelen rond het Coronavirus is duidelijk. Maar we moeten wel zorgen dat we de crisis zoveel mogelijk productief en gezond doorkomen. Volandis, het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid van de Cao-partners in de Bouw- en Infrasector, heeft daarom per 30 maart een helpdesk in het leven geroepen.

Helpdesk nu actief
Vanaf maandagochtend 30 maart is de helpdesk Corona, Bouw & Techniek actief. Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken tijdens de Coronacrisis.
Het webadres is https://www.helpdeskcorona-bt.nl/.  Dat is ook terug te vinden in de grijze balk op alle webpagina’s op de site van het GRC.

Vragen en informatie
Op de website van de helpdesk vind je een centraal loket voor vragen, informatie en meldingen van werkgevers en werknemers. Deskundigen geven advies via het telefoonnummer 085 – 080 1544, via e-mail en chat. Ook vind je er veelgestelde vragen en een toolbox om je verder te helpen. De helpdesk ondersteunt het recent verschenen protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Het protocol en de website worden heel breed gedragen; door Aedes, AFNL, ArboTechniek, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, Neprom, NOA, OnderhoudNL, Techniek Nederland, Vereniging van Waterbouwers, Woonbond en Volandis.

Meldingen
Leeft je eigen, of een ander, bedrijf het protocol niet na, én hebben jullie in redelijk overleg geen oplossing gevonden, dan zal de helpdesk contact leggen met de relevante brancheorganisatie in het consortium van het protocol. De allerlaatste mogelijkheid is een klacht bij de Inspectie SZW. Zo zijn er voor zowel het bedrijf als de medewerkers voldoende mogelijkheden om een goede naleving van het protocol te garanderen. De bedoeling is dat we elkaar gezond de crisis doorhelpen, zonder het hele bouwproces stil te leggen. Want daar worden we geen van allen beter van.

Commentaar Rabobank
De Rabobank geeft ook commentaar op de impact van Corona op de bouw. Dat commentaar is realistisch; geen reden tot paniek, maar sommige groepen worden meer geraakt dan andere. De overheid komt gelukkig met aanvullende maatregelen. Opletten en elkaar helpen is het devies. Lees het hele stuk hier.

Hier nogmaals het webadres van de helpdesk:  https://www.helpdeskcorona-bt.nl/

Terug naar overzicht