GRC en HAN sponsoren De Erfgoedstem – 24 januari 2017

24 jan 2017

De Erfgoedstem

Zij noemen de website, Facebook en nieuwsbrief zelf ‘hét online platform voor de door de erfgoedsector’. Hun doelstelling is ‘het bij elkaar brengen van erfgoedprofessionals en het overdragen van kennis.’ De Erfgoedstem is in 2007 ontstaan op initiatief van een aantal erfgoedinstellingen, die zich hard wilden maken voor meer gezamenlijkheid in de erfgoedsector. Het platform bestaat uit een digitale nieuwsbrief met inmiddels 8300 abonnees en een website (en Facebook) met meer dan 11.000 relevante artikelen, die ca. 250.000 bezoekers per jaar trekt. Daarmee is het een belangrijk middel om de erfgoedwereld te bereiken.

Sponsoring

Gedurende 2017 steunen de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen en het Gelders Restauratie Centrum de Erfgoedstem omdat zij het belangrijk vinden dat alle belanghebbenden en geïnteresseerden elkaar goed kunnen vinden. Het zijn van ontmoetingsplaats en het delen van kennis zijn voor het GRC zelfs centrale doelstellingen en ook voor de sector in het hele land van groot belang. Daarnaast gebruiken HAN en GRC dit jaar om te evalueren of de Erfgoedstem ook voor de beide organisaties inderdaad zal leiden tot een betere vindbaarheid.

Opleidingen en cursussen

Op de website staan een groot aantal cursussen, opleidingen, congressen en evenementen. Daaronder ook de Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren, de cursus Historische tuinen en parken in theorie en praktijk en de opleiding Restauratietimmerman of -metselaar. Hoewel het met de inschrijvingen goed gaat, hopen we ook hiervoor extra aanmeldingen te krijgen.

Kent u de erfgoedstem nog niet?: kijk op de website en vergeet niet uzelf in te schrijven voor de nieuwsbrief

Terug naar overzicht