Erfgoedwerkplaats Reuversweerd: drie korte, efficiënte cursussen voor de drukbezette professional in voorjaar 2020

23 jan 2020

N.B. onderstaand bericht is van 23 januari. Ondertussen zijn alle onderwijsactiviteiten tot nader order afgelast. Het GRC kijkt naar nieuwe data  in mei/juni’. Wij houden u op de hoogte.

Op onze ‘erfgoedwerkplaats’ op het landgoed Reuversweerd kun je als drukbezette professional je kennis snel en efficiënt aanvullen. In maart en april zijn er drie korte cursussen over historische daken, optrekkend vocht in de muren en over schilderwerk.

‘Kasteel’ Reuversweerd

Reuversweerd is een rijksmonument in de gemeente Brummen. Het mooie landhuis, gebouwd in de Empirestijl, dateert uit 1830. Sinds de laatste bewoner in april 1945 werd gefusilleerd, stond het meer dan 70 jaar leeg. Vanaf 2017 wordt het ‘kasteel’ en het omliggende park gerestaureerd.

Erfgoedwerkplaats; restauratiekennis en -kunde versterken op ‘een monument in uitvoering’.

De nieuwe eigenaar geeft ons alle ruimte om hier de praktijk van de ‘restauratie in uitvoering’ te laten zien. Het GRC is daar blij mee. Niets werkt namelijk meer motiverend en enthousiasmerend dan een aansprekend restauratieproject te mogen bestuderen en ervan te leren in de praktijk.

Korte, efficiënte cursussen voor de drukbezette professional.

In maart 2020 biedt het Gelders Restauratie Centrum op Landgoed Reuversweerd drie cursussen aan. Die worden gegeven door experts van bijv. de RCE, (bouw)ondernemingen en de TU Delft. Je krijgt in heel korte tijd gestructureerd en praktisch inzicht in herkennen, beoordelen en de aanpak van problemen. Daarmee kun je direct in je eigen praktijk aan de slag.

  1. ‘Diagnose en aanpak van optrekkend vocht bij historische gebouwen’, donderdag 19 maart 2020.
  2. ‘Opname en herstelplan van schilderwerk bij restauratie van historische gebouwen’, donderdag 26 maart 2020.
  3. ‘Restauratie en isolatie van een historisch dak’, donderdag 2 april 2020.

Klik hiernaast op de cursus van jouw voorkeur voor meer informatie, tijden en prijzen.

Het Gelders Restauratie Centrum; hoogwaardige kennis voor vakmensen in de restauratiesector.

Het GRC biedt erkende vakopleidingen en praktijkgerichte cursussen voor vakmensen in de restauratiesector. Wij geloven in het toekomstbestendig maken van monumenten door kennis en kunde over het behoud van monumenten te delen, door te geven en over te dragen.

Terug naar overzicht