Enthousiaste start leergang Innovatief en Energiebesparend restaureren.

21 mrt 2016

Afgelopen donderdag 17 maart is de eerste Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren (LIER) met tien enthousiaste deelnemers van start gegaan op het GRC te Arnhem. De leergang is een samenwerking tussen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het GRC.

Centraal in de leergang staat de Rijksmonumentale boerderij ‘het Keunenhuis’ te Winterswijk. Het landgoed, dat eigendom is van Natuurmonumenten, bestaat uit de boerderij en drie bijgebouwen. Het vormt sinds 2012 weer een eenheid met het moerasbos Bekendelle. De ‘scholtenboerderij Keunenhuis’ krijgt van Natuurmonumenten een nieuwe bestemming, die nu verder uitgewerkt wordt.

De deelnemers moeten hiervoor, verdeeld in twee teams, een innovatief restauratieplan maken, met een hoge ambitie op energiezuinigheid en duurzaamheid. In de zesdaagse leergang krijgen ze kennis en inzichten aangereikt van professionals uit de praktijk. Zij zullen ook veel van elkaar leren, want de gehele ‘restauratieketen’ is in de leergang vertegenwoordigd.

In de tweede bijeenkomst bezoeken de deelnemers het Keunenhuis, doen zij de historische waarde-stelling en leren ze hoe je samen, creatief en innovatief, oplossingen tot stand kunt brengen.

Terug naar overzicht