Een nieuwe website voor het Gelders Restauratie Centrum

9 jul 2022

Na een nieuwe huisstijl en een nieuwe locatie in Velp, was de website van het GRC aan de beurt voor vernieuwing. Het is regelmatige bezoekers vast al opgevallen; sinds 1 juli ziet de site er anders uit.  De oude was historisch gegroeid en daardoor, zoals vaker gebeurt, wat onhandig geworden. Met deze nieuwe site kunnen we weer jaren vooruit.

Vernieuwing is nodig
De nieuwe site, gebouwd in WordPress door Big Fat internet, is gebaseerd op de ervaring die we met andere sites hebben opgedaan. Zo is er, voor wie nog niet zeker is welke opleiding of cursus hij of zij wil volgen, een selectie-menu toegevoegd onder de titel ‘Voor wie?’ Afhankelijk van of je regulier student, zij-instromer of ervaren vakman bent, kun je hier het aanbod vinden dat bij jou past. Daarnaast hebben we inspirerende verhalen van studenten gebundeld. Die kun je onder de introductie-video op de homepage vinden. De reeks inspiratieverhalen zullen we regelmatig verversen. En de site is natuurlijk responsief, zodat je op de PC, Laptop, tablet of telefoon een logisch geheel krijgt te zien.

Veel bleef behouden
Verder hebben we de belangrijkste onderdelen van de oude site gehandhaafd, zoals aan de keuze’tegels’ op de homepage te zien is. Naast ‘Voor wie?’ zijn Opleidingen, Cursussen, Erfgoedwerkplaats, Duurzaamheid & Innovatie (inclusief de Kenniskaarten) en Advies gebleven. De nieuws-knop, voor zowel nieuwsberichten/blogs als nieuwsbrieven is duidelijker bereikbaar. Dankzij de vereenvoudigde en heldere opzet en uitvoering zullen nieuwe en regelmatige bezoekers daarom geen moeite hebben door onze nieuwe site te navigeren.

Werk in uitvoering
Is de site nu perfect? Nee, natuurlijk niet. We zullen in de nabije toekomst de inschrijfprocedure voor de cursussen op de Erfgoedwerkplaats vergemakkelijken en onze uitgebreide advies-kennis v.w.b. de opleidingsmarkt en -mogelijkheden voor bedrijven beter over het voetlicht brengen. Daarnaast doen we nu ervaring op met het gebruik. Wat is goed, wat kan beter? Dus, heb je op- of aanmerkingen of aanvullingen, laat het ons weten. We doen graag ons voordeel met jouw ervaring…

Terug naar overzicht