Een groot onderwijsaanbod: de opleidingen en cursussen van/op het GRC in 2020

9 jan 2020

Aan het begin van 2020 vragen we aandacht voor een van de kernopdrachten van het GRC, de opleidingen en cursussen die we in dit nieuwe jaar zullen aanbieden.

Inleiding: de belangrijkste opleidingsactiviteiten in 2020

De homepage van onze website begint met de volgende opdracht: “Het Gelders Restauratie Centrum (GRC) biedt hoogwaardige kennis, praktijkgerichte cursussen en erkende vakopleidingen voor mensen en bedrijven in de restauratiebranche.” Aan het begin van het jaar geven we daarom graag een overzicht van de belangrijkste activiteiten voor 2020, vaak in samenwerking met andere opleiders.
Onderstaande lijst is echter nog lang niet compleet. Gedurende het jaar komen we zeker met nieuwe initiatieven en samenwerkingsvormen. Daarnaast organiseert de Monumentenwacht Gelderland traditiegetrouw een aantal cursussen en op onze erfgoedwerkplaats op Kasteel Reuversweerd bieden we voor de drukbezette professionals ook een aantal efficiënte cursussen; in een ochtend of hooguit een dag, ben je weer helemaal bij. En als dat aanbod niet helemaal aansluit bij uw wensen, dan kunt u contact met ons opnemen voor ons ‘in company’- of maatwerkaanbod, want we denken graag met u mee ‘op zoek naar de nieuwe restauratiespecialist’.

Opleidingen

Onder de reguliere opleidingen die na de zomer beginnen is dit jaar een nieuwe, die moderne inzichten en technieken combineert met gedegen vakkennis; de opleiding Hout & Restauratietechniek. De korte leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren heeft in korte tijd een goed naam opgebouwd:

Cursussen in samenwerking met het Nationaal Restauratie Centrum

Het NRC is hét instituut dat kennis van restauratietechnieken, -ambachten en monumentenzorg bevordert met korte bij- en nascholingscursussen voor ambachtslieden. Het GRC werkt ook dit jaar weer met het NRC samen voor verschillende cursussen. Algemene informatie over het NRC: https://www.restauratiecentrum.nl/

Groencursussen

Sinds een paar jaar is de erkenning van, en belangstelling voor, groen erfgoed enorm toegenomen. Het NRC biedt, mede in opdracht van de provincie Gelderland en in samenwerking met landelijk erkende experts, twee cursussen aan:

In company of maatwerk-opleidingen en cursussen bij het GRC?

Soms ben je op zoek naar een cursus, speciaal voor je eigen werknemers of wil je je eigen mix van onderwerpen samenstellen. Bij het GRC ben je dan aan het juiste adres.
Het Gelders Restauratie Centrum werkt samen met de beste aanbieders van opleidingen in Nederland en (speciaal in) Gelderland. Wij denken mee en stemmen af met de docenten.
https://geldersrestauratiecentrum.nl/cursus/incompany-maatwerk-opleidingen-en-cursussen-bij-het-grc

Terug naar overzicht