Drie nieuwe cursussen voor de drukbezette professional op erfgoedwerkplaats Reuversweerd

10 sep 2019

Op hun erfgoedwerkplaats op Landgoed Reuversweerd biedt het GRC dit najaar twee ochtendcursussen en een dagcursus aan. De cursussen bieden de meest tijdsefficiënte manier voor professionals om op specifieke onderwerpen de diepte in te gaan. Het landgoed Reuversweerd biedt de optimale mogelijkheid met eigen ogen te zien en te ervaren. En voor de kosten hoef je het niet te laten.

Onderwerpen en opzet

(1)Schilderwerk, (2) optrekkend vocht en (3)restauratie en isolatie van een historisch dak zijn de onderwerpen die dit najaar op het programma staan.
Landgoed Reuversweerd heeft, na het einde van WOII, meer dan 70 jaar leeggestaan, maar nu wordt het grondig aangepakt. Daardoor laten de genoemde onderwerpen zich in de restauratie-praktijk heel mooi bestuderen. Door een goede theoretische inleiding  ontstaat zo een ijzersterke combinatie voor de drukbezette professional.

Donderdag 31 oktober: Opname en herstelplan van schilderwerk bij restauratie van historische gebouwen.

Hoe beoordeel je schade of langdurig achterstallig onderhoud van het schilderwerk van historische gebouwen? En wat is de goede aanpak voor het herstel ervan m.b.t. materialen, werkwijze, etc.? In één ochtend ben je weer bij.
Tarief: € 145,- excl BTW, incl. lunch

Donderdag 7 november: Diagnose en herstel bij optrekkend vocht in historische gebouwen.

Optrekkend vocht is, zeker bij restauratie van gebouwen, vaak een groot proleem, dat veel geld kan kosten. Hoe beoordeel de probleemsituaties, hoe benoem je ze, zodat iedereen begrijpt wat je bedoelt en hoe herstel je de problemen op een duurzame manier?
Tarief voor deze cursus van een hele dag is slechts € 290,- excl BTW, incl. lunch

Donderdag 21 november: Restauratie en isolatie van historische daken.

Wat zijn de eisen aan een verantwoorde en effectieve isolatie van een monumentaal dak? En welke aanpak en uitvoering zorgen voor een goed resultaat? Ook deze efficiënte cursus kost je maar een ochtend. Tarief: € 145,- excl BTW, incl. lunch

Terug naar overzicht