Diploma-uitreiking Restauratieopleiding GRC/Graafschap College op 5 juli 2017

18 jul 2017

De lokatie was zeer passend voor de diploma-uitreiking van een restauratie-opleiding. Huis Bergh zit vol van bewijzen dat deze opleiding in een grote behoefte voorziet.

Diploma-uitreiking op kasteel Bergh

Het was een schitterende zomeravond, toen op 5 juli de diploma’s werden uitgereikt aan 15 leerlingen. Op kasteel Bergh te s’ Heerenbergh was de diploma-uitreiking van de restauratie-timmer en -metselopleiding van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en het Graafschap College (GC).
De zaal zat vol omdat ook vriendinnen, echtgenotes, ouders en werkgevers aanwezig waren. De genodigden kregen eerst een rondleiding door het kasteel voordat zij werden toegesproken door Bert Berghoef, voorzitter van het bestuur van het GRC en Jan Gersen, opleidingsmanager Gebouwde omgeving van het GC.

Tegenstrijdige marktontwikkelingen

Bert Berghoef sprak zijn waardering en bewondering uit voor het feit dat de leerlingen twee jaar lang, naast hun werk, de zelfdiscipline hadden getoond om deze opleiding in de avonduren te volgen. Ook schetste hij het toekomstbeeld dat de bedrijven in de bouw de komende vijf jaren 40.000 jongeren nodig hebben om aan de vervangingsvraag te voldoen.
Jan Gersen stond stil bij de trend dat het juist nu niet populair is om ‘met je handen te werken’, terwijl het toch fantastisch mooi en uitdagend werk is, waar de komende jaren een uitstekende boterham mee te verdienen valt. Onder het motto ‘hoort, zegt het voort’ deed hij een appèl op de aanwezigen om ook anderen te interesseren voor de praktijkopleiding restauratie timmeren of metselen.

Handtekeningen en napraten

Nadat de geslaagden één voor één naar voren waren geroepen om handtekeningen te zetten onder de diploma’s, werden docenten Rene Bussink en Gert Tutert door Joop van Burk, directeur van het GRC, nog even nadrukkelijk in het zonnetje gezet. Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje en napraten. En, mede vanwege het mooie weer, maakte iedereen daarvan uitgebreid gebruik. Zoals te zien is op de groepsfoto was de stemming uitstekend.

Nieuwe opleiding

Voor de nieuwe opleiding zijn nog plaatsen beschikbaar. Die branche-opleiding wordt vanaf dit jaar gegeven op MBO-4 niveau en sluit perfect aan op de wensen van de restauratiebedrijven. Dus, is timmeren of metselen je lust en je leven en heb je een diploma of ervaring op MBO-3 niveau, meld je dan aan voor de start in augustus. Je zult er geen spijt van hebben.

Terug naar overzicht