De zesde Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren start op 10 november. Schrijf je snel in. Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij.

18 okt 2022

Is dit iets voor jou? Met samenwerking is veel resultaat te boeken.
Professionals werken tijdens de LIER, die start op 10 november, in multidisciplinaire teams aan een verduurzamingsplan voor een actueel restauratieproject. Dit jaar is dat boerderij de Oldhof op landgoed Staverden. De boerderij staat momenteel leeg, maar de eigenaar, Geldersch Landschap en Kasteelen, wil de boerderij weer geschikt maken voor wonen in de huidige tijd. Het verduurzamingsplan voor de Oldhof moet zeer hoog scoren op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing. De belangrijkste succesfactoren zijn kennisuitwisseling binnen het team en de kennis en ervaring die onze professionals uit de praktijk aanreiken en ‘prijsgeven’. Hiermee creëren we een unieke leeromgeving in de praktijk van een concreet restauratieproject, die nergens anders wordt aangeboden. Vooral de samenwerking met andere disciplines blijkt dé manier om de beste oplossing op tafel te krijgen.

Voor wie? Zeker óók voor installatie-experts.
Eigenaren van monumenten en overheden hebben veel behoefte aan deze expertise, zeker nu de energiecrisis veel monumenten onbetaalbaar dreigt te maken. De LIER is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de planvorming, voorbereiding, realisatie en/of beheer van restauratieprojecten en herbestemmingsprojecten. Dus professionals, die werken bij architecten- en adviesbureaus, professionele opdrachtgevers, toezichthouders, (semi)overheden, installatie- en bouwbedrijven die actief zijn in de restauratiebranche, woningcorporaties en monumentenwachten en soortgelijke organisaties. En zeker ook voor werknemers van installatiebedrijven is dit dé manier om grip te krijgen op de beste manier om monumenten te verduurzamen. Want bij gebouwd erfgoed is veel energiebesparing te behalen, maar het luistert nauw, vanwege de specifieke regels in de restauratiesector.

Snel inschrijven? Volgend jaar moeten de kosten omhoog
Er zijn voor 10 november nog maar enkele plaatsen beschikbaar. De prijs voor de Leergang is al een paar jaar niet verhoogd, ondanks gestegen kosten. Volgend jaar ontkomen ook wij echter niet aan een prijsaanpassing, dus profiteer dit jaar nog. Er is geen BTW verschuldigd.

Meer informatie?
Dowload hier de brochure of schrijf je direct in via de website van de HAN.

Terug naar overzicht