De opleiding tot restauratietimmerman of -metselaar; een mooi ambacht waar veel werk in is; Wilfred Gerritsen

14 feb 2018

Wilfred Gerritsen is een van de enthousiaste leerlingen van de opleiding Restauratietimmerman of -metselaar van het GRC en Graafschap College. Hij vertelt over zijn werk, zijn opleiding en zijn plezier in het werk.

Theoretische basis voor praktische kennis

Wilfred gerritsen is al meer dan 14 jaar in dienst van bouwbedrijf De Vries uit Hummelo, iets ten noorden van Doetinchem. En dus heeft hij al veel ervaring in de restauratiebouw. Maar een jaar geleden was het tijd om de praktische kennis een theoretische basis te geven en te verdiepen. De Vries boodt hem de kans op de opleiding restauratietimmeren bij GRC/Graafschap college. Met zijn 36 jaar is hij zeker niet de jongste, maar dat doet aan zijn enthousiasme niks af. Wilfred vindt de opleiding leuk en zeer nuttig, want hij kan genieten van de uitdaging in de speciale restauratietechnieken.

Timmer- en aannemersbedrijf de Vries

Ambachtelijk bouwen loopt als een rode draad door de geschiedenis van het nu honderddertigjarige bedrijf. Sinds mei 2008 mogen zij zichzelf Erkend Restauratie Bouwbedrijf noemen. Hiermee is het bedrijf officieel lid van de Vakgroep Restauratie, de landelijke branchevereniging. Logisch dus dat hun ambachtslieden de hoogst mogelijke opleiding krijgen.

Het oude Postkantoor in Tolkamer

De klus waaraan Wilfred nu werkt is het oude postkantoor in Tolkamer, daar waar de Rijn Nederland instroomt. Dat krijgt een nieuw leven als kantoor van beveiligingsbedrijf Andor Security. “Wij zijn nu aan het aftimmeren. Over een week of twee is dat wel klaar”, zegt hij. Maar hij heeft sinds april vorig jaar heel wat onder handen gehad, waaronder het dak en de restauratie van de kozijnen. En daar heeft Wilfred plezier in. “Plezier in ‘t werk is toch wel het belangrijkste,” zegt hij. Dit jaar haalt hij zijn diploma. “En omdat het nu ook in de restauratie steeds drukker wordt, heb ik mijn handen ook in de toekomst wel vol aan mooi werk.”

Terug naar overzicht