Cursussen en opleidingen in het najaar: iets voor jou?

9 sep 2021

Na een tijd Coronacrisis willen we dolgraag door met ons leven en onze loopbaan. Dat merken we bij het GRC ook. En gelukkig gaan alle opleidingsactiviteiten door, met hier en daar een aanpassing. Wij geven graag een overzicht.

Meerjarige opleidingen

Dit jaar zijn negen nieuwe studenten gestart met onze opleiding Technicus Hout & Restauratie (MBO-3). Dat zijn veelal jonge timmerlieden die voor de uitdagingen van het moderne restauratie-ambacht gaan. Dat zal de driejarige opleiding zeker versterken. En ook de opleiding Specialist Restauratie Timmeren of -Metselen (MBO-4) zit met 20 studenten helemaal vol, voor zowel de Branche-opleiding als de volledige MBO-4 opleiding. Hierin werken we samen met het NCE.

LIER

De Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren is per 9 september gestart met een grote groep deelnemers op Kasteel Neerijnen. Het Gelders Restauratie Centrum en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben gezamenlijk deze baanbrekende leergang op HBO-niveau ontwikkeld. Experts behandelen in zeven tweewekelijkse bijeenkomsten de toepassing van duurzame technieken en materialen, energiebesparende maatregelen en innovatieve oplossingen voor gebouwd erfgoed. De eindproef is in multidisciplinair teamverband met een innovatief restauratieplan voor het kasteel te komen. Elk jaar nemen de eigenaren deze plannen mee in de daadwerkelijke restauratie.

Cursussen Reuversweerd voor de drukbezette professional

Voor vakmensen die hun kennis willen bijspijkeren, organiseert het GRC op de erfgoedwerkplaats Reuversweerd ook dit najaar weer een aantal korte, efficiënte cursussen. In een ochtend ben je weer helemaal bij. Naast de vakgerichte cursussen hebben we deze herfst ook vier thematische trainingen rond het thema duurzaamheid.

  1. Opstellen van een warmte-/isolatieplan voor een monument. Datum en tijd: 4 november van 09.00 uur tot 12.15 uur
  2. Het isoleren van een monument. Datum en tijd: 25 november van 09.00 uur tot 16.15 uur
  3. Ontwerp en inpassing warmte- en ventilatie-installatie bij een monument. Datum en tijd: 2 december van 09.00 uur tot 12.15 uur
  4. Duurzame opwekking van energie bij landgoederen. Datum en tijd: datum volgt nog (van 09.00 uur tot 12.15 uur)

Bekijk hier alle cursussen op Reuversweerd

Speciaal voor scholen: bezoek de restauratiepraktijk op Reuversweerd.

Speciaal voor leerlingen van Groep 8 en onderbouw VO bieden we op Kasteel Reuversweerd een programma om te ervaren en te leren hoe het er tijdens een echte restauratie aan toe gaat. Na een rondleiding voeren de leerlingen in kleine groepen opdrachten uit. Onze ervaring leert dat ze het een geweldig bezoek vinden. En dat is helemaal gratis!.

Kijk hier voor het programma en de voorwaarden  

Terug naar overzicht