Cursus Historische tuinen en parken in theorie en praktijk, volgeboekt, van start op 11 september a.s..

28 aug 2019

Deze groen-erfgoedcursus staat zeer goed bekend. Helaas is hij dit najaar dus al volgeboekt. Maar in het najaar van 2020 is er nog wel plaats.

Vaste waarde in de Nederlandse groenwereld

In de afgelopen jaren heeft de cursus ‘Historische parken en tuinen in theorie en praktijk’, in samenwerking met o.a. de Vereniging van Erfgoedhoveniers,  zich een vaste plek verworven in de zorg voor ‘Neerland’s’ groene erfgoed. De inhoud, de expertise van de docenten en de uitvoering worden door de deelnemers zeer goed gewaardeerd. De cursus behandelt  de juiste manier van werken in historische tuinen en parken en hoe je onderbouwde keuzes kunt maken. De evenwichtige combinatie van theorie en praktijk geeft hoveniers, tuinbazen, beheerders en andere geïnteresseerden een krachtig wapen in handen bij onderhoud, herstel en renovatie  van al het moois dat het historisch groen in ons land te bieden heeft.

Onderdelen en waardering                                                             

Belangrijke onderdelen zijn de ontwikkelingsgeschiedenis van tuinstijlen, de verschillende historische lagen, het beheerplan, hoe je een werkplan opstelt en welke eisen er gesteld moeten worden aan de uitvoering.  Belangrijk voordeel is ook dat de cursusdagen altijd op een mooie locatie gehouden worden en de praktische opdrachten zijn gericht op deze tuinen en parken. Dit najaar zijn dat Landgoed Scherpenzeel, Huis Berg in ‘s Heerenberg, Huis Schouwenburg in ‘t Harde en De Overtuin te Warnsveld. Met deze cursus kun je dus direct aan de slag. “Je gaat met andere ogen kijken”, “inspirerend, leerzaam en leuk” en “Ik heb er een hoop van opgestoken”, zijn veelgehoorde commentaren.

Start in najaar 2019

De cursus start op 11 september aanstaande. Helaas is die al een hele tijd volgeboekt, maar begin 2020 volgen de nieuwe data voor het najaar. Wilt u vast eens kijken of het iets voor u is? Alle informatie over de cursus en de inschrijvingsmogelijkheden vindt u op onze website.

Terug naar overzicht