Cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ in 2017 vol. Inschrijving voor 2018 is geopend

3 apr 2017

Er blijkt een groeiende behoefte aan know how op het gebied van historisch groen erfgoed. De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’, die start in september van dit jaar, is nu al vol. De inschrijving voor 2018 is geopend.

Wil je een goede basis leggen op tuinhistorisch gebied?

Dan mag je deze cursus niet missen! Groen erfgoed staat volop in de belangstelling. Het is verbonden met ons verleden en onze identiteit. Het is het meer dan ‘waard om bewaard te worden’. Maar dat brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe houd je al die mooie tuinen en parken op een goede manier in stand? Hoe herken je de verschillende historische stijlen en lagen? Hoe pak je onderhoud en herstel aan? Hoe maak je verantwoorde keuzes bij beheer en instandhouding?

Voor wie?

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ leert je als hovenier of tuinbaas hoe je op juiste wijze werkt aan en in historische tuinen en parken. Maar ook voor beheerders en medewerkers van (Rijks)diensten valt er veel te halen. De kruisbestuiving tussen beroepsgroepen bleek zelfs één van de sterke punten van de cursus. In het najaar 2016 is deze cursus voor de 1e keer gegeven en de deelnemers waren erg enthousiast. Na de evaluatie hebben we de cursus op enkele details nog aangescherpt.

Inschrijving voor 2018; in voor- en najaar

De volgende cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ start op 13 september 2017. Door de grote belangstelling zit die echter al vol!!!
Daarom zal het GRC in 2018 de cursus tweemaal organiseren, in in het voorjaar en in het najaar. Wil je (of één van de werknemers) zeker zijn van een plaats, dan kun je je hiervoor vanaf nu al opgeven. Het GRC houdt een wachtlijst bij en ‘wie het eerst komt….’

 

Terug naar overzicht