Arnhem School of Heritage heeft groot draagvlak

20 mrt 2015

De afspraken, die gemaakt werden op 26 februari, zijn op papier gezet en de uitvoering is begonnen. Het is duidelijk, dat er in de provincie Gelderland een groot draagvlak bestaat voor het naar een hoger plan tillen van de opleidingen en de praktijk van het restauratie-ambacht. Het Gelders Restauratie Centrum is daar blij mee en zal daar actief aan meewerken.

Draagvlak

Aan de bijeenkomst namen bedrijven, overheden en organisaties deel waaronder Fundeon, de gemeente Arnhem, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), de provincie, Bouwend Nederland, restauratiebedrijven, onderwijsinstituten en het Gelders Landschap en Kasteelen. Daarmee is een breed draagvlak geschapen voor de volgende stappen.

Thema ‘Natuursteen’

De restauratie van de Eusebiuskerk is het grootste natuursteenproject in Nederland en daarom van groot belang voor het behoud van het natuursteenambacht. Vanaf september van dit jaar is natuursteen dus het centrale thema voor de samenwerking in de Arnhem School of Heritage. De werkplaats in de kerk zal gebruikt worden voor informatie, instructiefilms en bijv. als vergaderplek voor het natuursteenplatform van de RCE.

Organisatie

Een en ander moet z’n beslag krijgen in een stichting die nu in oprichting is. Die zal zorgen voor o.a. de strategie, het secretariaat, de financiële verslaglegging en de publiciteit. De volgende afspraak staat gepland voor april. Alle deelnemers zijn vast van plan het restauratievakmanschap voor Nederland te behouden en verder te ontwikkelen.

Terug naar overzicht