Opleidingen

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC gaan, met enige aanpassing, gelukkig door. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden.
N.B. Voor de bouwsector is er de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’.
Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken:
https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

Opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen (i.s.m. NCE)

Specialist Restauratie Timmeren of Metselen
Wil jij je specialiseren in restauratie timmeren of metselen? En wil je wellicht ook als (meewerkend) voorman aan de slag? Volg dan nu de opleiding ‘Specialist Restauratie Timmeren/Metselen’.
Deze opleiding is bedoeld voor allround opgeleide timmerlieden en metselaars die hun vakkennis willen verdiepen. En die bovendien historische gebouwen willen restaureren en toekomstbestendig
maken. De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen is een samenwerking van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE). Speciaal voor professionals die écht verder willen in het restauratievak door hun kennis en inzicht te verdiepen wordt de opleiding als branchediploma aangeboden. Hij sluit perfect aan bij de wensen van restauratiebedrijven. 

Wat kun je verwachten?
Deze pittige opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. In het basisdeel krijg je vakken als Bouwgeschiedenis en Organisatie Bouwproces. Dat zijn belangrijke thema’s voor de restauratie-vakman, die
altijd in een historische omgeving werkt. In het profieldeel komen onderwerpen als reparatietechnieken, materiaalgebruik in de restauratie, bijzondere constructies, aanverwante vakdisciplines en duurzaamheid aan de orde.

Voor Gelderse leerlingen en professionals
De opleiding richt zich met name op Gelderse MBO’ers en vakmensen, die op basis van kennis en ervaring in aanmerking komen. De provincie Gelderland vindt het belangrijk dat vakmensen meer kansen krijgen om zich continue te ontwikkelen en stimuleert daarom ‘een leven lang leren’ voor Gelderse vakmensen.

Start en toelatingseisen 
De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen start in september. Voor toelating heb je een diploma op MBO-3 niveau allround-timmeren of metselen nodig of een gelijkwaardig niveau door werkervaring. 
N.B.  De opleiding voor 2021 is inmiddels van start gegaan met een volledige bezetting. Je kunt je nu wel aanmelden voor de opleiding 2022/2023.

Brancheopleiding
De opleiding duurt twee jaar en je sluit deze af met een branchediploma. De lessen volg je één avond per week bij het GRC.. 

Kosten
De prijs bedraagt € 6.625,- (exclusief BTW)  Dit is inclusief koffie en thee, maar exclusief de kosten voor excursies, maaltijden en andere extra’s. 

Diplomering
Bij goed gevolg krijg je een branchediploma op MBO-4 niveau. 

Wil je weten wat anderen van de eerdere opleiding vonden?: Klik hier voor de korte video.

Wil je meer weten? Kijk op: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen/specialist-restauratie-timmeren-metselen

Je kunt ook mailen of bellen naar John van den heuvel.  e-mail: j.vandenheuvel@erfgoedopleidingen.nl /  tel nr. 06-122 65761

 

DIRECT INSCHRIJVEN?:    

Inschrijven Timmeren: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen/inschrijven-specialist-restauratie-timmeren

Inschrijven Metselen: https://www.erfgoedopleidingen.nl/nce-opleidingen/inschrijven-specialist-restauratie-metselen