Nieuws

Landgoed Schouwenburg een waardige locatie voor laatste cursusdag voor de cursus Historische tuinen en parken in theorie en praktijk

Analyse en plan van aanpak
De vierde en laatste dag werd begin november gehouden op het prachtige landgoed Schouwenburg in ‘t Harde. Op dit landgoed, van de familie Anneveld-Van Wesel, werden de cursisten voor de spreekwoordelijke leeuwen geworpen. De opdracht was om de in de cursus opgedane kennis te tonen in de analyse en een plan van aanpak voor onderhoud en beheer van de landgoedtuin. Voormalig historisch-groenhovenier en docent Kees Beelaerts gaf de cursisten ook nog een aantal praktische en uitvoeringstips mee voor het werken in historische tuinen en parken.

Nabespreking
Bij de nabespreking van de cursus waren de deelnemers zeer tevreden. Zij voelden dat de cursus ze echt gaat helpen bij het werken in historische tuinen en parken. Het Gelders Restauratie Centrum heeft er weer 15 ambassadeurs bij en het historisch groen weer 15 bekwame professionals. Aan het eind van de dag kregen de cursisten allemaal hun welverdiende certificaat uitgereikt door de voorzitter van de Erfgoedhoveniers Paul Verkuijl en cursusleider, namens het GRC, Jos Nij Bijvank.

Twee cursussen in 2018
In het voor- én najaar van 2018 staan weer twee cursussen ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ op het programma. Nadere informatie en data vindt u op de webpagina.