Hof te Baak, juni 2016

De Hof te Baak is een oud landgoed van de Hertog van Gelre. De huidige boerderij stamt uit 1887. Het landgoed beslaat 8 hectare en is al vijf generaties in het bezit van de familie Harmsen. De huidige bewoners, Hetty Harmsen en Willem Sleijster verdienen hun geld tegenwoordig met fruitsap van (voornamelijk) oude hoogstam appelrassen. Dat zijn er ruim 100, waaronder Bohnapfel, Brambley seedling, Sterappelen Groninger Kroon.

Eindejaarsexcursie Restauratietimmerman of -metselaar niveau 3

Het afgelopen jaar waren er 22 leerlingen op deze tweejarige opleiding. In 2016/2017 zijn dat er zelfs 23. Kijk hieronder waarom deze opleiding zo aanspreekt.

Excursie BBL3 Restauratie 24-06-16 from Alexander Senger on Vimeo.

Diploma-uitreiking Leergang Innovatief en Energiebesparend Restaureren van gebouwd erfgoed op 14 juni 2016.

Op 14 juni werden op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen de diploma's uitgereikt van de eerste cursus.

Video Stan Veldkamp tijdens Skills Heroes, The finals, waar hij eervol derde werd

Bekijk de impressie

Skills Heroes landelijke finales: de andere disciplines

Niet alleen restauratietimmeren stond op het programma tijdens de Skills Heroes wedstijden op 17 t/m 19 maart 2016. Het was heel druk in de RAI in Amsterdam. In totaal streden finalisten in 34 categorieën, en een aantal demonstratie-disciplines, zoals meubelstofferen.

Stan Veldkamp

Stan Veldkamp nam deel aan de Skills Heroes-wedstrijden in Hengelo. Hij werd derde en mocht dus deelnemen aan de landelijke finale in de RAI op 17 tot en met 19 maart 2016. We zullen de video updaten met nieuwe beelden, want we hopen natuurlijk dat Stan ook in de landelijke finale tot de prijswinnaars zal behoren. Voor ons is hij echter nu al een winnaar. 

De Nederlandse Restauratiebeurs

Een klein overzicht van de Nederlandse Restauratiebeurs 2015. Binnenkort waarschijnlijk meer van de nieuwe beurs van 2016.