Cursussen

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC gaan, met enige aanpassing, gelukkig door. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden.
N.B. Voor de bouwsector is er de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’.
Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken:
https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

ONDERHOUDSSCHILDERWERK (i.s.m. NRC)

N.B. Deze cursus zal worden gehouden op de cursuslocatie van het NRC, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

DOELGROEP: Medewerkers in dienst van gemeenten en overheid, architecten, projectleiders van restauratiebedrijven, monumentenwachters, (professionele) eigenaren van monumenten, woningbouwverenigingen en schildersbedrijven, die zich willen toeleggen op het gebied van restauratieschilderswerk.

INHOUD: Schilderwerk is bij monumenten een kostbare zaak. Vaak legt het beslag op meer dan 50% van het beschikbare budget voor het totale onderhoud van een pand. Dit komt door de hoeveelheid werk, het bewerkelijke karakter en niet te vergeten de factor arbeid. Schilderwerk is bijzonder kwetsbaar en daardoor extra gevoelig voor achterstallig onderhoud. Veel problemen kunnen voorkomen worden door tijdig en vakkundig uitgevoerd schilderwerk.
Tijdens deze cursus zal worden ingegaan op de meest voorkomende verfsoorten die in de restauratie worden gebruikt, de historie van buitenschilderwerk, kleuronderzoek, gebreken aan schilderwerk, kleinschalig houtherstel met reparatie vulmiddelen, uitvoeringsrichtlijnen voor schilderwerk en waar je op moet letten bij het beoordelen van offertes. Ook zal aandacht worden besteed aan historische beglazingen, stopverf en het schilderen van metsel- en pleisterwerk.

DOCENT: WILFRED MENGERINK EN PETER VOSHART

CURSUSDATUM:  30 NOVEMBER 2021

LOCATIE: Deze cursus zal worden gehouden op de cursuslocatie van het NRC, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

CURSUSPRIJS € 320,– (excl. btw) INCL. LUNCH EN SYLLABUS

Voor nadere info over het cursusaanbod van het Nationaal Restauratiecentrum zie: https://www.restauratiecentrum.nl/cursusaanbod/glas-en-verf/onderhoudsschilderwerk