Cursussen

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC kunnen, met enige aanpassing, gelukkig weer doorgang vinden. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden. N.B. Voor de bouwsector is per 30 maart de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’ actief. Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken tijdens de Coronacrisis: https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

Korte cursussen op Reuversweerd in het najaar van 2020

Wil jij meer praktische kennis opdoen over het restaureren van monumenten? Schrijf je dan nu in voor een, twee of drie korte cursussen op Buitenplaats Reuversweerd in Brummen. In heel korte tijd ben je weer helemaal bij. De Buitenplaats Reuversweerd is een Rijkmonument in Brummen, die sinds april 1945 leeg stond. Op deze unieke locatie kun je het restauratieproces van een Rijksmonument van dichtbij bestuderen en ervaren. 

Optrekkend vocht bij historische gebouwen
Diagnose en aanpak van optrekkend vocht bij historische gebouwen, donderdag 19 november 2020: 09.00 – 16.30 uur.
Deze cursus geeft inzicht in het beoordelen van situaties bij optrekkend vocht in historische gebouwen. Vervolgens leer je een goede diagnose te stellen van oorzaak en gevolg, gekoppeld aan een effectief herstelplan. Kijk bij de activiteiten van Reuversweerd voor meer informatie en aanmelden.

Herstelplan van schilderwerk 
Opname en herstelplan van schilderwerk  bij restauratie van historische gebouwen donderdag 3 december 2020: 09.00 – 12.30 uur.
Deze cursus geeft inzicht in de wijze van beoordelen en herkennen van situaties bij schade. Of bij achterstallig onderhoud van het (buiten)schilderwerk van historische gebouwen. Vervolgens leer je een plan van aanpak op te stellen met de juiste materialen en werkwijzen. Én je leert de omvang van de werkzaamheden te beoordelen. 
Kijk bij de activiteiten van Reuversweerd voor meer informatie en aanmelden.

Restauratie en isolatie van een historisch dak
Restauratie en isolatie van een historisch dak, donderdag 10 december 2020: N.B. 's middags van 13.15 – 16.15 uur.
Deze cursus geeft inzicht in de eisen en de juiste aanpak bij een verantwoorde en effectieve isolatie van een monumentaal dak.
Kijk bij de activiteiten van Reuversweerd voor meer informatie en aanmelden. 

Download hier de folder (pdf) met alle cursussen. N.B. hier staan nog de oude data in vermeld.