Cursussen

Mededeling over Corona.
Alle opleidingen en cursussen van het GRC gaan, met enige aanpassing, gelukkig door. Check bij de activiteit zelf welke aanpassingen gelden.
N.B. Voor de bouwsector is er de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’.
Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken:
https://www.helpdeskcorona-bt.nl
Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

Korte cursussen op Reuversweerd

Wil jij meer praktische kennis opdoen over het restaureren van monumenten? Schrijf je dan nu in voor een, twee of drie korte cursussen op Buitenplaats Reuversweerd in Brummen. In heel korte tijd ben je weer helemaal bij. De Buitenplaats Reuversweerd is een Rijkmonument in Brummen, die sinds april 1945 leeg stond. Op deze unieke locatie kun je het restauratieproces van een Rijksmonument van dichtbij bestuderen en ervaren. In het voorjaar van 2021 organiseren we deze cursussen opnieuw.

Herstelplan van schilderwerk 
Deze cursus geeft inzicht in de wijze van beoordelen en herkennen van situaties bij schade. Of bij achterstallig onderhoud van het (buiten)schilderwerk van historische gebouwen. Vervolgens leer je een plan van aanpak op te stellen met de juiste materialen en werkwijzen. Én je leert de omvang van de werkzaamheden te beoordelen. 
Kijk bij de activiteiten van Reuversweerd voor meer informatie en aanmelden.

Restauratie en isolatie van een historisch dak
Deze cursus geeft inzicht in de eisen en de juiste aanpak bij een verantwoorde en effectieve isolatie van een monumentaal dak.
Kijk bij de activiteiten van Reuversweerd voor meer informatie en aanmelden. 

We zullen cursussen in het voorjaar opnieuw organiseren. Houdt de website van Reuversweerd in de gaten voor de nieuwe data: https://erfgoedwerkplaats.geldersrestauratiecentrum.nl/activiteiten-0