Cursussen

‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’

Minister-president Rutte en minister De Jonge hebben in hun persconferentie van 24 juni een groot aantal versoepelingen aangekondigd in de Coronamaatregelen. Dat betekent voor het GRC, dat de opleidingen en cursussen, met enige aanpassing, gelukkig weer doorgang kunnen vinden. Check bij de activiteit zelf welke aanpassing geldt.
N.B. Voor de bouwsector is per 30 maart de helpdesk ‘Corona, Bouw & Techniek’ actief. Deze helpt bij kwesties rond veilig doorwerken tijdens de Coronacrisis: https://www.helpdeskcorona-bt.nl

Hartelijke groet, Jan Gersen – Directeur Gelders Restauratie Centrum

In korte tijd is 'Historische parken en tuinen in theorie en praktijk'  uitgegroeid tot een vaste waarde. De inhoud, docenten en uitvoering worden door de deelnemers zeer goed gewaardeerd. 
Data voor het najaar van 2020 zijn de woensdagen van 16 en 30 september, 28 oktober en 11 november. Zie de flyer voor de hele inhoud.

Uitvoering: Gelders Restauratie Centrum in samenwerking met de Vereniging van Erfgoedhoveniers.
Locatie: Uitgangspunt is het GRC-gebouw, Arnhems Buiten, Arnhem.  N.B. de cursus vindt zoveel mogelijk op 'Historisch-Groen-locaties' plaats. U wordt daarvan op de hoogte gesteld.
Duur: vier bijeenkomsten van een dag. 
Kosten: De kosten bedragen € 1550,- excl. BTW, inclusief lesmateriaal, excursies en catering. Deelnemers die onder de Hoveniers-CAO vallen kunnen de cursuskosten (mogelijk) gesubsidieerd krijgen door Colland (tot 75%). Je kunt je aanvraag hiervoor indienen bij https://www.colland-administratie.nl
Bestemd voor:  Iedereen die werkt of wil werken in voorbereiding (maken van werkplannen) en uitvoering (aansturen van de uitvoering) van onderhoud en herstel van historisch groen. Dit zijn met name medewerkers van hoveniersbedrijven die nu al betrokken zijn bij ons groene erfgoed, of zich daarop willen richten, alsmede tuinbazen en beheerders van historische tuinen en parken.

De cursus ‘Historische tuinen en parken in theorie en praktijk’ behandelt hoe je als hovenier of tuinbaas op juiste wijze werkt met historische tuinen en parken en hoe je onderbouwde keuzes kunt maken.

Inhoud van de cursus: 

  • Historische tuinstijlen, ontwikkelings-geschiedenis (historische lagen).
  • Beheerplan/beheervisie
  • Opstellen van een werkplan
  • Eisen aan de uitvoering

Meer informatie:
Download hier de flyer. 
Het aanmeldingsformulier staat hier.